skip to Main Content
Record temperaturen voor een januari maand aan de Costa Blanca

Record temperaturen voor een januari maand aan de Costa Blanca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Bezoekers en inwoners aan de Costa Blanca mogen blij zijn met de hoge temperaturen die gemeten worden in de regio. Het is niet normaal dat in een januarimaand het kwik op veel dagen boven de 23 graden komt en nu zijn er zelfs weer records verbroken op verschillende plaatsen in de provincie Alicante. Dat is toch een heel ander beeld dan januari 2017 toen het bar en boos was met regen, kou en sneeuw op de stranden.

Deze maandag is in de gemeente Orihuela een temperatuur gemeten van 26,4 graden, de maximumtemperatuur van de afgelopen 40 jaar in een januarimaand. Het is niet het hoogste ooit want die eer gaat naar 22 januari 1966 toen het maar liefst 29 graden was en het jaar daarop op 27 januari 1967 steeg het kwik naar 28 graden. Op 29 januari 1973 werd het 27 graden dus dat record is deze 22 januari 2018 niet verbroken.

Vega Baja

Het was echter niet alleen warm in de gemeente Orihuela in het zuiden van de provincie Alicante in de comarca Vega Baja maar het was ook zweten in de gemeente Dolores met 26 graden, Redován met 25,8 graden, San Bartolomé met 25,6 graden, La Campaneta met 25,4 graden, Guardamar del Segura met 25,3 graden, Rincón de Bonanza met 25,3 graden en Torrevieja met 25 graden.

Andere plaatsen

Ook op andere plaatsen in de Comunidad Valenciana was het heerlijk warm weer zoals 27,2 graden in Elche, 27,1 graden in Lliria, 26,6 graden in Valencia, 26,4 graden in Xativa, 26,1 graden in Segorbe, 25,7 graden in Ontinyent, 25,5 graden op het vliegveld van Alicante-Elche, 25,4 graden op het vliegveld van Valencia, 25 graden in Sagunt, 24,4 graden in Alicante en 23,9 graden in Castellón de la Plana.

Het kwik steeg ook behoorlijk in andere gemeenten zoals Jávea met 26,4 graden, Vinaros met 25,4 graden, Sagunt met 25,7 graden en 22 graden in Benidorm en omgeving.

De komende dagen gaan de temperaturen echter dalen op veel plaatsen in Spanje inclusief de provincie Alicante en de rest van de Comunidad Valenciana. Het wordt overdag frisser met bewolking en gedurende het komende weekend mogelijk kans op een klein beetje regen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken