skip to Main Content
Twee Spaanse steden in de top 100 Meest Gastvrije Steden ter Wereld

Twee Spaanse steden in de top 100 Meest Gastvrije Steden ter Wereld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Uit onderzoek blijkt dat zowel Madrid als Barcelona in de top 100 van Meest Gastvrije Steden ter Wereld staan! De 500 populairste steden ter wereld werden onderzocht op basis van hun gastvriendelijkheid tegenover toeristen. Barcelona kwam op de 78ste plek en Madrid wist de 42ste plek te bemachtigen. Als er al niet genoeg reden waren om te genieten van deze culturele steden, dan heb je die nu wel.

Wanneer je op vakantie gaat zijn er bepaalde aspecten die voor stress of juist voor ontspanning kunnen zorgen. Eén aspect hiervan is de gastvrijheid van de locatie die je bezoekt. Het is altijd fijn om je welkom te voelen op een bestemming wanneer je op reis gaat. Je zult je veel meer ontspannen en de hele ervaring zal aangenamer zijn zodra een plek zijn bezoekers welkom heet.

Om die reden deed het online reisbureau TravelBird onderzoek naar de meest gastvrije steden ter wereld. De 500 meest bezochte steden ter wereld werden onder de loep genomen en op basis van zeven verschillende factoren werd er een uiteindelijke top 100 samengesteld. De zeven factoren waarop een stad voor zijn gastvrijheid werd beoordeeld waren; de mening van reisjournalisten, het punt van binnenkomst (luchthavens en treinstations), de veiligheid, het geluk van de inwoners, de bekwaamheid in Engels, de bereidheid om toeristen thuis te ontvangen en de mate van massatoerisme.

Barcelona

De Catalaanse hoofdstad kwam op de 78ste plek in de top 100, met een gemiddeld rapportcijfer van 5,11. De stad scoorde erg hoog op bereidheid om toeristen thuis te ontvangen (gebaseerd op het aantal couchsurfing registraties). Op deze factor behaalde Barcelona zelfs de 13e plek van de ranglijst, met een 8,95. De in totaal 15.000 reisjournalisten en -experts beoordelen de stad ook redelijk hoog met een 7,00. Zij vonden de stad erg open en evalueren de faciliteiten gericht op toeristen als uitstekend. Het punt van binnenkomst (4,93) en de bekwaamheid van Engels (5,63) scoorden helaas nogal laag.

Echter is de voornaamste reden dat de stad zo laag in de ranglijst staat de hoge mate van massatoerisme. Barcelona kampt al een tijdje met over-toerisme en krijgt dan ook slechts een 2,05 in het onderzoek. Vooral inwoners van populaire wijken zoals Barri Gòtic en Barceloneta kampen met overlast veroorzaakt door vakantievierders. Afgelopen zomer zijn er als reactie dan ook veel protestgroepen opgedoemd om dit overlast tegen te gaan. De meeste actievoerders strijden niet tegen toerisme in het algemeen zijn, maar pleiten slechts voor respectvolle bezoekers die rekening met de inwoners houden. Staat een bezoekje Barcelona in de planning? Vergeet dan niet respectvol met de omgeving en inwoners om te gaan.

Madrid

Ook inwoners van Madrid zijn erg gewillig om toeristen thuis te verwelkomen. Met de hoge verhouding van inwoners tot couchsurfing gastheren en -vrouwen, scoort de stad een 9,30 en staat met deze factor zelfs op de negende plek in de top 100. Daarnaast scoort de Spaanse hoofdstad een dikke voldoende (7,82) op veiligheid en waren reisjournalisten over het algemeen ook positief over de gastvriendelijkheid van de inwoners. Ze gaven Madrid dan ook een gemiddeld cijfer van een 6,90. Het punt van binnenkomst kreeg een 6,24, waarbij voornamelijk het treinstation, Station Atocha, een positieve beoordeling kreeg.

Hoewel ook steeds meer toeristen komen genieten van deze stad, is de mate van massatoerisme hier gelukkig lager dan in Barcelona. Madrid scoorde op deze factor net een voldoende (5,81). In totaal wist Madrid op basis van deze zeven factoren de 42ste plek te bemachtigen met een score van 6,52.

Bron: TravelBird.be

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. de meest gastvrije streek in heel spanje is niet madrid of barcelona , en ik kom al 40 jaar in spanje , dus ik kan het weten ,m maar is wel de streek rond san fulgencio , dolores ,santa pola , elche , guardamar , en ga er geen meter buiten , want dan is het al voor de helft minder

  2. Van Barcelona begrijp ik helemaal niet . Dit is de meest ongastvrije stad van spanje.Als je in het spaans de weg vraagt aan politie ,burgers en zelfs nonnen word je gewoonweg 9 op 10 genegeerd.Ik heb dat meermaals meegemaakt en heb nu besloten om Catalonie links te laten liggen.

    1. Barcelona is ongastvrij voor Spaanssprekenden, je moet dus een andere taal gebruiken. Engels, Duits, Nederlands, Fries… dan zijn ze vriendelijker en ook al verstaan ze je compleet niet, het maakt niet uit, want als je Spaans spreekt doen ze alsof ze je niet verstaan en kom je ook geen stap verder. Blijven aandringen net zo lang tot zij je gaan vragen of je ook Spaans spreekt :).

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken