skip to Main Content
Sneeuw bedekt grote delen van Spanje
El Confidencial

Sneeuw bedekt grote delen van Spanje

MADRID – Net zoals op veel andere plaatsen in Europa hebben ook grote delen van Spanje te maken met sneeuw. De pers spreekt over de eerste echte grote sneeuwval van deze winter die speciaal te merken is in 15 autonome deelstaten in het land. Op veel plaatsen zijn wegen afgesloten vanwege de sneeuwval terwijl het op andere wegen verplicht is met sneeuwkettingen te rijden.

Twee van de vijftien volgesneeuwde deelstaten hebben een rood weeralarm gekregen van de Spaanse weerdienst Aemet, te weten Navarra en Catalonië. In beide deelstaten gaat om die gebieden die in of tegen de Pyreneeën gelegen zijn zoals de plaats Roncesvalles in Navarra (daar waar de Spaanse Camino de Santiago begint) en in de provincie Lerida in Catalonië.

Ook andere deelstaten zoals La Rioja, Baskenland, Aragón, Castilla y Leon, Asturië, Cantabrië en Galicië hebben te maken met de eerste echte sneeuwval van deze winter. Ook in deze autonome deelstaten werden wegen afgesloten vanwege de aanhoudende sneeuwval.

Dichtbij de Middellandse Zee

In de hoger gelegen delen van andere provincies zoals Granada (Andalusië), Alicante (Comunidad Valenciana), Tarragona en Gerona (Catalonië) heeft men in de hogere delen te maken gehad met sneeuwval. In Granada moest vanwege de sneeuw de A-395 afgesloten worden en is het rijden met sneeuwkettingen verplicht op de A-317, A-337 en A-4030.

In Alicante werd er sneeuw gezien in de Sierra de Aitana en sneeuwde het even in Mariola, Font Roja en de bergpas Puerto de Tudons. In de provincie Tarragona sneeuwde het in het hoger gelegen deel van de Costa Dorada in het dorp Prades waar het -6 graden was woensdagochtend. In de provincie Gerona sneeuwde het o.a. in Ripollès en de Cerdanya.

Ook op Mallorca in de Sierra de Tramuntana heeft het weer gesneeuwd. Dat was niet de eerste keer deze winter voor het Balearen eiland want het sneeuwde al eerder op Mallorca.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken