Catalonië wil een strenge lockdown met thuisblijfplicht

Catalonië wil een strenge lockdown met thuisblijfplicht
Beeld: 123rf (aangepast)

Catalonië wil een strenge lockdown met thuisblijfplicht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De regionale overheid van de Catalonië regio heeft aan de centrale regering van Spanje de juridische middelen gevraagd om een complete lockdown met thuisblijfplicht in te voeren, iets wat met de huidige noodtoestand niet mogelijk is. 

De regio weet dat een strenge lockdown met thuisblijfplicht indruist tegen de grondrechten wat betreft de vrijheid van beweging maar met de huidige corona-situatie is dit volgens de regionale overheid de enige manier om het aantal besmettingen en meer nog het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen te laten afnemen.

Op 25 oktober 2020 werd in Spanje een nieuwe noodtoestand afgekondigd waardoor de regionale overheden van de 17 autonome regio’s meer bevoegdheden en de juiste juridische middelen kregen om vergaande corona-maatregelen in te voeren zoals de avondklok en de regionale en lokale lockdowns.

Maar wat volgens die noodtoestand niet mag is een volledige lockdown met thuisblijfplicht. Wat ook niet kan is een verandering van de avondklok naar 20.00 zoals veel autonome regio’s graag zouden willen invoeren.

Op vrijdag werd in Catalonië melding gedaan van 4.390 positieve coronatests in 24 uur tijd terwijl er ook 131 personen stierven met of als gevolg van Covid-19. Er liggen un in de autonome regio 2.886 Covid-patiënten in ziekenhuizen waarvan 631 op de intensive care.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.