Strengere corona-maatregelen in de Madrid regio inclusief Spaanse hoofdstad

Strengere corona-maatregelen in de Madrid regio inclusief Spaanse hoofdstad
Beeld: 123rf (aangepast)

Strengere corona-maatregelen in de Madrid regio inclusief Spaanse hoofdstad

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De hoofdstad van Spanje Madrid en diverse andere gemeenten in de autonome Madrid regio krijgen vanaf maandag 25 januari te maken met verscherpte corona-maatregelen. Vanaf maandag zullen er 56 zogenaamde ‘Zonas Básicas de Salud’ ofwel basisgezondheidszones en 25 gemeenten in een lockdown geplaatst worden. 

In totaal mogen vanaf maandag 25 januari 00 uur 1,6 miljoen inwoners van de autonome regio hun gezondheidszone, wijk of gemeente niet verlaten tenzij dat is vanwege diverse uitzonderingen zoals voor werk, medische redenen of onderwijs.

1,6 miljoen inwoners van de autonome regio Madrid ofwel 24% van het totaal aantal inwoners van de regio hebben vanaf maandag 25 januari 00 uur te maken met reisretsricties vanwege lokale lockdowns of gesloten wijken en basisgezondheidszones. Die reisbeperkingen zullen gelden voor 14 dagen, dus tot 8 februari. 

HIER is te zien welke basisgezondheidszones en gemeenten gesloten zijn vanaf maandag 25 januari 00 uur. Alle reisbewegingen moeten verantwoord worden door middel van een verklaring die HIER te downloaden is.

Verder wordt in de hele autonome regio Madrid de avondklok met één uur vervroegd naar 22.00 tot 6.00 uur en moeten alle horeca en niet-essentiële winkels sluiten om 21.00 uur terwijl alleen nog samenwonenden bijeen mogen komen in de woningen, dus bezoek is uitgesloten. Buiten de eigen woning mag men nog maar met vier personen samenkomen zoals op straat of op een terras.

De regionale overheid raadt iedereen aan om zoveel mogelijk thuis te werken, indien mogelijk. Inwoners wordt gevraagd zo min mogelijk de straat op te gaan en 65-plussers wordt aangeraden binnen te blijven, wat een advies is en geen plicht.

Ondanks de snel stijgende besmettingen in de Madrid regio en met name in de Spaanse hoofdstad weigert de regionale premier Diaz Ayuso de horeca te sluiten of een regionale lockdown in te stellen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.