skip to Main Content

Gibraltar nog steeds onderwerp van discussie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – (Else Beekman) De Spaanse en Engelse ministers van buitenlandse zaken hebben hun betrokkenheid bij het Trilaterale Forum inzake het onderwerp Gibraltar vorige week tijdens een ontmoeting herbevestigd. Op een persconferentie in Londen lieten de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Trinidad Jiménez, en haar Engelse collega William Hague weten dat ze beide graag vooruitgang zien op officieel niveau in de geschillen tussen beide overheden rond de veelbediscussieerde ‘Rots’.

Gibraltar in het uiterste zuidwesten van Spanje is in Engelse handen, zeer tegen de zin van Spanje. Vorig jaar waren er nog diplomatieke conflicten over de Britse enclave met als hoofdpersoon de burgemeester van La Linea die tol wilde gaan heffen voor iedereen die via zijn gemeente van of naar Gibraltar ging.

Territoriale wateren

Verder zouden er spanningen bestaan tussen de landen betreffende juridische en milieu-kwesties vooral met betrekking tot de territoriale wateren rond de ‘Rots’. Jiménez wil nog steeds het Forum steunen maar gaf wel toe dat de discussies over het gebied nog steeds bijzonder gevoelig liggen. Wel sprak ze uit vertrouwen te hebben in vooruitgang in het proces.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend