skip to Main Content

Málaga steeds populairder als City-Break stad

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) De stad Málaga heeft 2010 afgesloten met een historisch hoog aantal toeristen die de stad hebben bezocht. Dankzij deze hoge aantallen is Málaga inmiddels de op een na populairste stad geworden als City-Break bestemming, net achter Barcelona, de stad die al jaren op de eerste plaats staat in Spanje.

Volgens Elías Bendodo van het toerisme bureau van Málaga, is 2010 een uitermate goed jaar geworden voor het stadstoerisme met een totaal van 853.482 bezoekers, 14,35% meer dan gedurende 2009. Ook de overnachtingen in de stad Málaga zijn met 12,75% gestegen tot 1.591.552 overnachtingen. De gemiddelde verblijfsduur van de toeristen is 1,85 dagen, precies genoeg voor een City-Break achtige vakantie waarbij er meestal twee overnachtingen plaatsvinden.

Met name de maanden juli, augustus en september waren populairder dan ooit, met hoofdzakelijk toeristen afkomstig uit Spanje zelf, uit Andalucía, Madrid, Catalunya, Baskenland, Galicië en Valencia. Toch is de groep buitenlandse toeristen die Málaga als stad kozen ook gestegen tot 28,1% meer dan gedurende 2009. Groot Brittannië blijft de grootste leverancier van toeristen, gevolgd door Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, België en Zwitserland waarbij deze landen bijna de helft meer aan toeristen hadden leverden in 2010 ten opzichte van 2009. Het aantal toeristen afkomstig uit de Verenigde Staten en Italië was in 2010 met 30% gestegen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend