skip to Main Content
Bijna 30.000 hectare kassen in provincie Almería

Bijna 30.000 hectare kassen in provincie Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

kassen1ALMERÍA – Volgens de laatste gegevens is 29.596 hectare landbouwareaal van de provincie Almería bedekt met kassen. Dat is 10,5% meer dan bij het vorige onderzoek in het jaar 2010. Deze actuele cijfers zijn samengesteld door Sigpac door middel van satellietopnames en een cartografische studie, zowel in de kustregio als in het binnenland. Het onderzoek is eind 2014 afgerond.

De groenten- en fruitproductie is daarmee toegenomen de laatste seizoenen met in 2010-2011 een oogst van 2,87 miljoen ton, in het seizoen 2011-2012 iets meer dan 3 miljoen ton, in het seizoen 2012-2013 3,13 miljoen ton en in het seizoen 2013-2014 iets meer dan 3,4 miljoen ton. In de provincie is dit een stijging van bijna 20% in vier jaar tijd.

De productiegroei is positief voor de sector als deze equivalent is aan de vraag en als de prijsschommelingen gunstig zijn. Als de productiegroei niet samengaat met een toenemende vraag, loopt de sector het risico van een overaanbod en een prijsdaling. In dat geval is de kleine producent het meest de dupe omdat de grotere producenten verhoudingsgewijs minder exploitatiekosten hebben, aldus het ministerie van landbouw.

Het ministerie signaleert dat de hele sector een diepgaande analyse moet maken om tot een goede productie- en verkoopstrategie te komen en om overproductie en prijzenval te voorkomen op bepaalde momenten in het seizoen. Daarnaast moeten bestaande externe markten worden geïntensiveerd, nieuwe markten worden veroverd en moet de groenten- en fruitconsumptie op de lokale markt worden bevorderd.

Mocht je een video willen zien over “de zee van plastic” klik dan hier.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken