skip to Main Content
Baskische politieagent om het leven gekomen bij voetbalrellen Bilbao

Baskische politieagent om het leven gekomen bij voetbalrellen Bilbao

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BILBAO – In de Baskische stad Bilbao is een ertzaintza politieagent om het leven gekomen bij rellen rondom het voetbalstadion bij de Europa League wedstrijd tussen Athletic Club de Bilbao en Spartak de Moskou. Het gaat om de 51-jarige Inocencio Alonso die een hartaanval kreeg in de buurt van het San Mamés stadion. Er werden tijdens de rellen negen personen gearresteerd.

Volgens de verantwoordelijken van de gemeente gaat het om een dood die niet te maken heeft met geweld maar een natuurlijke dood door een hartinfarct. Op het moment dat de agent de hartaanval kreeg werd hij door collega’s geholpen en uiteindelijk door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij overleed.

De politie was al voorbereid wat betreft de gewelddadige Russische voetbalfans van Spartak en had maatregelen getroffen door maar liefst 600 agenten in te zetten. Toch kon men niet overal voorkomen dat er vechtpartijen waren en dat de politie in aanraking kwam met de supporters waarbij er glazen, stenen, golfballen en containers naar de agenten en supporters van Athletic Club de Bilbao werden gegooid.

Volgens ooggetuigen leek het centrum van Bilbao en dan zeker rondom het voetbalstadion een slagveld. Terwijl er buiten het stadion van alles en nog wat gebeurde bleef het binnen het stadion relatief rustig, dit terwijl de Russische ploeg weliswaar in Bilbao wist te winnen met 2-1 maar de eindstand dankzij de eerste gewonnen wedstrijd in Moskou van Athletic met 3-1 eindigde op 4-3 voor Bilbao.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Hoewel de media het wijt aan de hooligans kun je dat natuurlijk moeilijk hard maken. Maar waar ik me over verbaas is dat deze mensen niet aan de grens zijn geweerd of preventief zijn opgesloten, dat zouden ze best mogen doen.

    1. Ik deel uw mening inzake het proberen te voorkomen van rellen!
      Zeker na de ervaringen met Russische “ knokploegen “ bij het laatste EK in Frankrijk!
      Daarnaast wil er op wijzen dat er inmiddels flink wat Russen in Spanje wonen!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken