20.849 positieve coronatests en 535 corona-doden in 72 uur tijd in Spanje

20.849 positieve coronatests en 535 corona-doden in 72 uur tijd in Spanje
Beeld: 123rf

20.849 positieve coronatests en 535 corona-doden in 72 uur tijd in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het afgelopen weekend zijn er in Spanje in 72 uur tijd (vrijdag, zaterdag en zondag) 20.849 nieuwe positieve coronatests gemeld. Daarmee is het totaal aantal positieve coronatests sinds aanvang van de corona-crisis gestegen naar 3,1 miljoen. Er stierven de afgelopen 72 uur ook 535 personen met of als gevolg van Covid-19 waardoor dit aantal is gestegen naar meer dan 67.000 sinds aanvang van de corona-crisis.

Het Ministerie van Volksgezondheid maakt in het weekend geen corona-cijfers bekend terwijl diverse regionale overheden dat wel doen. Daarom worden op maandag altijd de cijfers bekend gemaakt van de voorgaande 72 uur, te weten vrijdag, zaterdag en zondag. De cijfers worden namelijk altijd met een dag vertraging bekend gemaakt.

De afgelopen 72 uur, te weten vrijdag, zaterdag en zondag, zijn er 20.849 nieuwe positieve coronatests bijgekomen (het verschil tussen de melding vrijdagmiddag met gegevens van donderdag en de melding maandagmiddag). Het totaal aantal positieve coronatests is daarmee gestegen naar 3.153.971 sinds aanvang van de corona-crisis.

De corona-incidentie geeft het aantal besmette gevallen per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen aan. In Spanje is dat al weken aan het dalen en is dat op maandag op 252,2 gekomen. Ter vergelijking, in België is dat 248,9 en in Nederland 290,1.

Corona-doden

Er zijn helaas de afgelopen 72 uur op vrijdag, zaterdag en zondag ook 535 nieuwe corona-doden bijgekomen waardoor dit aantal is gestegen naar 67.636 corona-doden sinds aanvang van de corona-crisis. De afgelopen zeven dagen zijn er in Spanje 814 personen met of als gevolg van Covid-19 gestorven in Spanje.

Covid-patiënten

Het aantal ziekenhuisopnames is gedaald naar een totaal van 15.208 Covid-patiënten waarvan er 3.533 op de intensive care liggen. Zowel het aantal ziekenhuisopnames als intensive care opnames is aan het dalen in Spanje.

Corona-vaccinatie

Verder heeft het Ministerie van Volksgezondheid ook bekend gemaakt dat van de 3.622.165 beschikbare corona-vaccins er inmiddels 3.090.351 gebruikt zijn waarbij 1.197.061 personen inmiddels een tweede dosis hebben gekregen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.