Search
menu
Search

Spanje’s bekendste franchise-restaurant ‘100 Montaditos’ krijgt andere naam

Spanje’s bekendste franchise-restaurant ‘100 Montaditos’ krijgt andere naam
Beeld: @100MontaditosSpain / facebook

Spanje’s bekendste franchise-restaurant ‘100 Montaditos’ krijgt andere naam

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Wie kent het Spaanse fast food restaurant ‘100 Montaditos’ nu niet? Het is een keten oorspronkelijk uit Andalusië die kleine belegde broodjes genaamd ‘montaditos’ vanaf 1 euro aanbiedt en er maar liefst 100 op de menukaart heeft staan. Het eerste restaurant werd geopend in Huelva in het jaar 2000 maar nu 22 jaar later vindt een rebranding plaats en krijgt de keten een andere naam.

Vanaf nu moet je niet meer zoeken naar ‘100 Montaditos’ als je jouw favoriete Spaanse broodjesbar zoekt maar moet je zoeken naar ‘100 montaditos Sevilla Tapas’. Dat laatste is namelijk de nieuwste naam waarbij de woorden ‘Sevilla’ en ‘Tapas’ zijn toegevoegd aan de oorspronkelijke naam

Maar waarom dan Sevilla als het eerste restaurant in Huelva werd geopend? De naam Sevilla heeft alles te maken met de stad waar de bedenker van de keten, José María Capitán, werd geboren. Daarnaast is Sevilla een internationaal bekende naam van een bruisende stad. Het Spaanse woord Tapas is natuurlijk een referentie naar de kleine hapjes die erg bekend zijn bij de buitenlandse klanten van deze keten. Een Spaanse klant zal waarschijnlijk niet zo snel naar ‘100 Montaditos’ gaan om tapas te eten maar wel voor de smakelijke broodjes.

Sinds de eerste vestiging in Islantilla in de provincie Huelva (Andalusië), is de keten als franchise uitgegroeid tot een van Spanje’s beste en populairste ketens met meer dan 300 restaurants in Spanje en een honderdtal buiten de Spaanse landsgrenzen, met name in Zuid-Amerikaans elanden maar ook in Portugal en Italië.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?