Search
menu
Search

Man valt 100 meter en blijft op de rand van de afgrond liggen in de Pyreneeën van Huesca

Man valt 100 meter en blijft op de rand van de afgrond liggen in de Pyreneeën van Huesca
Beeld: Canva

Man valt 100 meter en blijft op de rand van de afgrond liggen in de Pyreneeën van Huesca

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Elk jaar vallen dodelijke slachtoffers in het natuurpark van Monte Perdido en Ordesa (Huesca). Deze week eindigde het nipt voor een bergbeklimmer die een zware val maakte maar net voor de afgrond bleef liggen en kon gered worden.

De man in kwestie is 25 jaar oud. Het ging om een bergbeklimmer die afkomstig is uit Indië, maar momenteel in Polen verblijft. Het ongeluk vond afgelopen maandagmiddag plaats. De Guardia Civil ontving een noodoproep via het nummer 112 rond 18.30 uur. De bergbeklimmer zelf belde de politie op met de boodschap dat hij zopas een zware val had gemaakt en zich op de Faja Racón bevond, een rotswand hoger dan 1800 meter in het nationaal park van Ordesa en Monte Perdido. 

Het personeel van de reddingsgroep Greim uit Boltaña rukte meteen uit. Ze begaven zich naar de site per voertuig, omdat ze door de duisternis niet konden rekenen op assistentie van een helikopter. In het park wandelden ze van bij de Pradera de Ordesa tot aan de Faja Racón.

De ongelukkige bergbeklimmer lag aan het einde van een sneeuwmassa vlak bij de afgrond. De reddingswerkers vonden de man in shock. Ze maakten hem vast met koorden en begonnen aan de beklimming tot bij het pad. Daar aangekomen kreeg de man iets warms te drinken en droge kledij aangetrokken.

Na twee uur wandelen tot bij de wagens bleek de man ongedeerd. Hij verliet het park dan ook terug in zijn eigen wagen. De Greim van Boltaña herinnerde er nog eens aan dat elke excursie in de bergen, zeker rond deze tijd van het jaar, risico’s met zich meebrengt en een goede voorbereiding vraagt.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?