Search
menu
Search

Wat is de populairste datum om te trouwen in Spanje?

Wat is de populairste datum om te trouwen in Spanje?
Beeld: Canva

Wat is de populairste datum om te trouwen in Spanje?

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er zijn veel buitenlanders die graag willen trouwen in Spanje. Misschien voor de mooie locaties of voor het lekkere weer, maar wat zijn de populairste periodes in Spanje om te trouwen? Volgens de website Bodas.net zal het aantal bruiloften dit jaar met 5% stijgen waarmee dat boven de 148.588 trouwerijen in 2021 zal komen.

Uit de cijfers van de studie van de website gespecialiseerd in bruiloften in Spanje blijkt dat 23 september de ideale en populairste dag is in Spanje om te trouwen. 16% van alle bruiloften vindt plaats in de maand september met de 23e als favoriete dag gevolgd door 14% in juni, 13,6% in juli en 9,7% in oktober. Al met al zijn er specifiek vijf dagen die het populairste zijn in Spanje: 23 september; 9 september; 24 juni; 16 september en 2 september. 

Wat volgens de studie ook opvalt, is dat veel stellen ervoor kiezen om te trouwen op een bepaalde dag om zo een bekende mythe te doorbreken. We hebben het over de ongeluksdag dinsdag de 13e waarvan er twee zijn in 2023, 13 januari en 13 oktober. Op die laatste datum zijn er volgens Bodas.net meer dan 500 stellen die hun ja-woord willen geven op de Spaanse vrijdag de dertiende om zo het bekende gezegde ‘martes 13 ni te cases ni te embarques’ (op dinsdag de dertiende trouw je niet en ga je niet aan boord van een schip) te trotseren.

Aantal huwelijken 

Volgens de laatste bekende cijfers van het Spaanse Statistiekbureau INE, vonden er in 2021 bijna 64% meer huwelijken (matrimonios) plaats dan in 2022 met een totaal van 1478.588 bruiloften, dat is 3,2 huwelijken per 1.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd dat mannen trouwen is 39,5 jaar wat in het geval van vrouwen 36,7 jaar is. Van het aantal trouwerijen waren 17% religieus en 83,3% civiel. 

122.465 huwelijken vonden plaats tussen twee personen met een Spaanse nationaliteit terwijl er 21.940 huwelijken plaatsvonden waarbij een persoon een buitenlandse nationaliteit had en er 4.183 huwelijken waren tussen twee buitenlandse personen. 143.515 huwelijken vonden plaats tussen twee personen van een ander geslacht terwijl er 5.073 huwelñijken waren tussen twee personen van hetzelfde geslacht.

Wat kost een huwelijk in Spanje?

Met Valentijnsdag hebben we al een uitgebreid artikel geschreven over de kosten van een bruiloft in Spanje. Een gemiddelde bruiloft met 100 gasten kost ongeveer 21.970 euro. Daarbij gaat het grootste deel van het budget naar het banket en de huur van de feestruimte, al is de huwelijksreis ook erg duur. Lees HIER meer over de kosten van een bruiloft in Spanje.

trouwerij
Met Valentijnsdag maken veel verliefde stellen trouwplannen, maar wat kost een bruiloft in Spanje in 2023?
Het is een klassieker, maar het is nog steeds erg populair om met Valentijnsdag trouwplannen te maken, maar hoeveel trouwerijen zijn er in Spanje en wat kos …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?