skip to Main Content

Brand in bejaardenhuis Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – (Else Beekman) Een 89-jarige man kwam om het leven en acht personen raakten gewond bij een brand in de nacht van dinsdag op woensdag in het bejaardenhuis Amelia Piedras Millán in Picanya (Valencia).

Op het moment van de brand waren er 46 mensen aanwezig in het huis. De brand werd om drie uur ‘s nachts gemeld. Het tehuis moest worden ontruimd. Naar aanleiding van de eerste onderzoeken bestaat het vermoeden dat de brand is begonnen op de kamer van het slachtoffer.

Volgens een werknemer van het bejaardenhuis zou een sigarettenpeuk de oorzaak zijn geweest. Dit is echter nog niet bevestigd door de brandweer.

Ademhalingsproblemen

Ondanks dat guardia civil, politie, brandweer en de werknemers van het tehuis snel in actie waren, stonden alle ruimten snel vol met rook, waardoor veel bewoners met ademhalingsproblemen naar de eerste hulp moesten. Uiteindelijk werden acht personen opgenomen in het ziekenhuis.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend