skip to Main Content

Zeebeving van 3,1 op Richter schaal voor de kust van Alicante en Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE/MURCIA – (Redactie) Voor de kust van Murcia en Alicante, ter hoogte van los cabos de Palos (Murcia) en Santa Pola (Alicante), heeft woensdagmorgen om 11.15 uur een zeebeving van 3,1 op de schaal van Richter plaatsgevonden. Vanwege het feit dat de beving plaatsvond onder het zeeoppervlak is deze nauwelijks door de inwoners van beide streken opgemerkt.

Ondanks het feit dat hier sprake is van een zeebeving en ondanks het feit dat deze ver onder het zeeoppervlak plaatsvond, werd de beving later op woensdag toch gekwalificeerd als een aardbeving vanwege het feit dat de beving dichtbij de kust plaatsvond. De beving werd alleen gevoeld in plaatsen als Torreveieja en Guardamar del Segura waar geen meldingen werden gedaan van schade of onrust onder de bevolking.

Volgens de deskundigen is de aardbeving van woensdagochtend goed nieuws aangezien er al enekel weken sprake is van een spanning onder het aard- en zeeoppervlak. Alleen deze maand maart zijn er al vijf kleine aardbevingen geregistreerd in Ayelo de Malferit (Valencia), Cocentaina en Penáguila (alicante) en Mazarrón (Murcia). Alle aardbevingen hadden een sterkte tussen de 1,7 en 3,1 op de schaal van Richter, iets wat elk jaar zo’n 50 tot 60 keer plaatsvind in het zuiden van de regio Valencia en Murcia.

Een zeebeving wordt meestal gevolgd door een tsunami, net zoals twee weken geleden in Japan. Daar was de beving vele malen groter en het gevaar ook veel meer dan voor de kust van Spanje. Dit is ook de reden dat er geen gevaar was voor de bevolking in Murcia en Alicante.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend