skip to Main Content
Vrouw in Granada aangehouden voor het voeden van levende puppies en kittens aan een python slang

Vrouw in Granada aangehouden voor het voeden van levende puppies en kittens aan een python slang

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – De afdeling Seprona van de Guardia Civil politie heeft een vrouw uit de plaats Lonja aangehouden voor het voeden van levende dieren aan haar Koningspython. Dat deed zij met jonge hondjes en katjes. De vrouw werd door iemand aangegeven bij de politie toen men een foto voorbij zag komen op internet waarbij de slang het leven uit een puppie perst. Het is (nog) niet bekend hoe de vrouw aan de levende dieren kwam.

Een medewerkster van een lokaal dierenopvangcentrum zag de foto van een wurgende slang op internet waarbij de eigenaresse het dier te koop aanbood. Zij ging op onderzoek uit en lokaliseerde de vrouw in de gemeente Lonja waarna zij de politie belde die meteen een onderzoek startte en daarbij de vrouw voor korte tijd arresteerde. Men weet van de levende voeding van puppies, kittens en jonge vogels af omdat de medewerkster van het dierenopvangcentrum reeds contact had gezocht met de verkoopster en naar het eetpatroon had gevraagd.

De koningspython (Python regius) is een niet-giftige slang uit de familie pythons (Pythonidae) en kenmerkt zich door een donkerbruine tot zwarte kleur met geelbruine, ovale vlekken. Vaak zitten in deze vlekken kleinere vlekjes die dezelfde kleur hebben als de basiskleur. Er is echter veel variatie, ook roodbruine tot gele exemplaren komen voor. Het lichaam is erg dik, gespierd en massief, de kop erg groot, afgeplat-peervormig en duidelijk afgesnoerd door de nek. Deze slang wordt meestal niet langer dan anderhalve meter, vrouwtjes worden in sommige gevallen iets groter.

De koningspython is in toenemende mate een populair dier om te houden in terraria. De soort staat bekend als rustig en niet agressief en er zijn inmiddels vele kleurvariaties, zogenaamde ‘kleurmutaties’ van deze soort beschikbaar. Daarnaast is de koningspython, zoals alle andere pythons, niet giftig. De koningspython bijt zeer zelden. Bij gevaar rolt deze soort zich op als een bal met de kop in het midden ter bescherming, vandaar de naam ‘balpython’.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
    1. Ja, het gebeurt overal zelfs in eigen land en moet serieus bestraft worden. Mensen geven hun reactie op Spanje maar in eigen land is er ook veel dierenleed.

  1. Sonia,
    Ho ho. Is levenslang niet een tikkeltje overdreven? Een mens z’n lust is een mens z’n leven. De één spaart postzegels en de ander….. precies. Deze liefhebster maakte alleen één fout: ze had in een dierenwinkel pythonvoer moeten kopen. Zo’n speciaalzaak zal dat toch wel kunnen leveren?

  2. Heb eerlijk gezegd alleen maar naar de titel gekeken want had de moed niet die gruwel volledig te lezen. Wat bezielt sommige mensen toch !!!!!. Levenslange gevangenisstraf is nog te zacht uitgedrukt.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken