Search
menu
Search

De Comunidad Valenciana geeft tot 4.200 euro subsidie voor verbouwingen woningen

Oeps ... foto ontbreekt!

De Comunidad Valenciana geeft tot 4.200 euro subsidie voor verbouwingen woningen

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – In navolging van het “Plan Renhata” wat in 2017 was opgezet en een succes is gebleken, heeft de Generalitat in de Comunidad Valenciana besloten ook dit jaar de eigenaren van huizen weer subsidies te geven voor de verbouwingen van woningen. De hoogte van deze subsidies is afhankelijk van een puntensysteem en liggen tussen de  3.000 en 4.200 euro.

Het geld wat eigenaren van woningen kunnen krijgen om hen financieel te helpen dient besteed te worden aan verbouwingen die noodzakelijk zijn om de gezondheid van de inwoners en om de leefbaarheid te verbeteren, met name in die woningen die ouder zijn dan 20 jaar. De subsidie dient dan ook gebruikt te worden voor de vebetering van vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens of voor de aanpassing van woningen in het geval van ouderen en gehandicapten.

De Generalitat Valenciana heeft een bedrag van 5,5 miljoen euro opzij gelegd voor deze extra subsidie voor de “reformas de baños y cocinas”. Dat is een bedrag wat dit jaar 50% hoger is dan het afgelopen jaar in 2017 bij het Plan Renhata.

De bedragen die men kan ontvangen liggen maximaal tussen de 3.000 en 4.200 euro wat een 25% of 35% van een prijsopgave voor een verbouwing is. Deze prijsopgaven voor de verbouwing mogen niet lager zijn dan 2.000 euro en niet hoger dan 12.000 euro per verbouwing of aanpassing. Daarnaast kunnen eigenaren van woningen dit jaar ook gebruik maken van een 5% financiering van de technische rapporten die gemaakt dienen te worden.

Uiteraard zijn er aan het ontvangen van deze subsidies veel eisen en regels verbonden die allemaal te lezen zijn in de officiële regionale staatskrant van de Generalitat Valenciana, bekijk en download de PDF in het Spaans en Valenciaans hier.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?