De Comunidad Valenciana geeft tot 4.200 euro subsidie voor verbouwingen woningen

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

De Comunidad Valenciana geeft tot 4.200 euro subsidie voor verbouwingen woningen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – In navolging van het “Plan Renhata” wat in 2017 was opgezet en een succes is gebleken, heeft de Generalitat in de Comunidad Valenciana besloten ook dit jaar de eigenaren van huizen weer subsidies te geven voor de verbouwingen van woningen. De hoogte van deze subsidies is afhankelijk van een puntensysteem en liggen tussen de  3.000 en 4.200 euro.

Het geld wat eigenaren van woningen kunnen krijgen om hen financieel te helpen dient besteed te worden aan verbouwingen die noodzakelijk zijn om de gezondheid van de inwoners en om de leefbaarheid te verbeteren, met name in die woningen die ouder zijn dan 20 jaar. De subsidie dient dan ook gebruikt te worden voor de vebetering van vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens of voor de aanpassing van woningen in het geval van ouderen en gehandicapten.

De Generalitat Valenciana heeft een bedrag van 5,5 miljoen euro opzij gelegd voor deze extra subsidie voor de “reformas de baños y cocinas”. Dat is een bedrag wat dit jaar 50% hoger is dan het afgelopen jaar in 2017 bij het Plan Renhata.

De bedragen die men kan ontvangen liggen maximaal tussen de 3.000 en 4.200 euro wat een 25% of 35% van een prijsopgave voor een verbouwing is. Deze prijsopgaven voor de verbouwing mogen niet lager zijn dan 2.000 euro en niet hoger dan 12.000 euro per verbouwing of aanpassing. Daarnaast kunnen eigenaren van woningen dit jaar ook gebruik maken van een 5% financiering van de technische rapporten die gemaakt dienen te worden.

Uiteraard zijn er aan het ontvangen van deze subsidies veel eisen en regels verbonden die allemaal te lezen zijn in de officiële regionale staatskrant van de Generalitat Valenciana, bekijk en download de PDF in het Spaans en Valenciaans hier.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.