skip to Main Content
Heeft de regiopremier van de Comunidad de Madrid gelogen over haar studie?

Heeft de regiopremier van de Comunidad de Madrid gelogen over haar studie?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er is in de Comunidad de Madrid veel te doen over een mogelijk schandaal waar de huidige regiopremier van deze autonome deelstaat Cristina Cifuentes van de Partido Popular (PP) bij betrokken is. Dit keer gaat het eens niet om zwart geld of corruptie maar wel over een mogelijke fraude wat betreft de studieresultaten van de regiopremier. Volgens de krant El Diario heeft Cifuentes gelogen over haar masteropleiding op de Universiteit Rey Juan Carlos (URJC).

De dag nadat Cifuentes in de Senaat voor een onderzoekscommissie tekst en uitleg moest geven over haar betrokkenheid bij diverse fraude en corruptiezaken, is Cifuentes in Spanje het gesprek van de dag vanwege een vermeende fraude wat betreft haar studie op de Universiteit van Madrid. De Krant El Diario kwam met het nieuws naar buiten over de vreemde ontwikkelingen wat betreft de masteropleiding van Cifuentes waarbij er volgens de krant niets klopt van de documenten.

De Universiteit beweert dat er bij de administratie iets fout is gegaan en dat dit niet meegedeeld werd maar met die uitleg gaan de Spaanse kranten niet akkoord. Men eist een duidelijke uitleg en wil graag de papieren van de masteropleiding van Cristina Cifuentes zien maar zijzelf zegt dat ze dat niet heeft en de Universiteit zegt dat ze het volgens hun regels niet mogen laten zien. Deze houding zorgt alleen voor nog meer ontevredenheid en de oppositiepartijen willen nu ook tekst en uitleg hebben van Cifuentes.

Cifuentes zelf heeft op donderdag geen uitleg gegeven in het autonome parlement en heeft alleen op de sociale media een video geplaatst met een document wat volgens de krant El Diario vol staat met leugens en onwaarheden.

De discussie over deze masteropleiding van de regiopremier is niet alleen belangrijk omdat het lijkt dat er gelogen is en dat diverse personen getekend hebben die nauw betrokken zijn bij de PP-partij. Daarnaast zijn er veel onregelmatigheden in de documenten en is er informatie die volgens de Spaanse media niet klopt. De discussie is ook belangrijk want zonder deze masteropleiding had Cifuentes geen regiopremier kunnen worden. Er wordt dan ook door diverse politieke partijen gevraagd om een aftreden van Cifuentes maar uiteraard wil zij daar zelf niets van weten.

Het is het zoveelste schandaal binnen de regionale overheid van de Comunidad de Madrid en binnen de politiek in deze regio. Er zijn al diverse ex-regioleiders van de PP-partij die in de gevangenis zitten of in de rechtbank zitten voor fraude en corruptie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Iedereen weet en voelt aan dat deze kwestie niet in orde is. Als je geslaagd bent voor opleidingen . Is dat ook volledig aantoonbaar. Punt.
    Dat staat altijd beschreven in registers dat is wettelijk verplicht.

  2. Verwart de redactie die verschillende leden van de Madrileense PP die in de gevangenis of in de rechtbank (in de rechtbank?) zitten niet per ongeluk met dat stelletje criminele separatisten in Barcelona, Catalonië?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken