Search
menu
Search

Spaanse vrouw is werelds eerste dode na een apitherapie behandeling

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse vrouw is werelds eerste dode na een apitherapie behandeling

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een 55-jarige vrouw is de patiënt van apitherapie die overleden is na behandeling met bijensteken. Het is niet bekend wie deze vrouw is en waar ze woont maar het is wel bekend dat deze vrouw gedurende tenminste twee jaar eenmaal per maand een bijensteek behandeling onderging.

Gedurende twee jaar ging het goed tijdens haar apitherapie behandeling maar bij de laatste sessie ging het fout. De vrouw ontwikkelde een piepende ademhaling, werd benauwd en verloor het bewustzijn vlak na de bijeensteken. Nadat de ambulance was gearriveerd kon de vrouw enigszins geholpen worden maar na een een wekenlang verblijf overleed ze uiteindelijk als gevolg van meervoudig orgaanfalen wat samenging met een herseninfarct veroorzaakt door ernstige hypotensie die de vrouw had opgelopen door het gif van de bijen. De overleden vrouw was voor de laatste dodelijke behandeling gezond en had geen allergie voor het gif van de bijen.

De behandeling van deze vrouw vond gedurende twee jaar plaats in een gespecialiseerd centrum waarvan de naam niet bekend werd gemaakt in een artikel in het magazine Journal of Investigational Allergology and Clinical Immunology. De 55-jarige vrouw onderging een apitherapie om spiercontracties en stress te verbeteren.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?