Spaanse vrouw is werelds eerste dode na een apitherapie behandeling

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Spaanse vrouw is werelds eerste dode na een apitherapie behandeling

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een 55-jarige vrouw is de patiënt van apitherapie die overleden is na behandeling met bijensteken. Het is niet bekend wie deze vrouw is en waar ze woont maar het is wel bekend dat deze vrouw gedurende tenminste twee jaar eenmaal per maand een bijensteek behandeling onderging.

Gedurende twee jaar ging het goed tijdens haar apitherapie behandeling maar bij de laatste sessie ging het fout. De vrouw ontwikkelde een piepende ademhaling, werd benauwd en verloor het bewustzijn vlak na de bijeensteken. Nadat de ambulance was gearriveerd kon de vrouw enigszins geholpen worden maar na een een wekenlang verblijf overleed ze uiteindelijk als gevolg van meervoudig orgaanfalen wat samenging met een herseninfarct veroorzaakt door ernstige hypotensie die de vrouw had opgelopen door het gif van de bijen. De overleden vrouw was voor de laatste dodelijke behandeling gezond en had geen allergie voor het gif van de bijen.

De behandeling van deze vrouw vond gedurende twee jaar plaats in een gespecialiseerd centrum waarvan de naam niet bekend werd gemaakt in een artikel in het magazine Journal of Investigational Allergology and Clinical Immunology. De 55-jarige vrouw onderging een apitherapie om spiercontracties en stress te verbeteren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.