Radiografie coronavirus patiënten in Spanje

Radiografie coronavirus patiënten in Spanje
Beeld: Europa Press

Radiografie coronavirus patiënten in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds zondag 22 maart geeft het Spaanse ministerie van Volksgezondheid gedetailleerde informatie over de corona-crisis, het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en aantal overleden personen. Dat deed men al sinds de aanvang van de corona-crisis in Spanje maar nu worden ook de leeftijdsgroepen van de overleden en besmette personen geplaatst om zo een beter overzicht te hebben.

Aangezien deze informatie elke dag na 11.30 uur, wanneer de stand van zaken wordt bekend gemaakt in Spanje wordt bijgewerkt, geven we hieronder de informatie weer die geldt op maandag 23 maart zoals dat in dit document (download PDF) te lezen is. 

De informatie is voor het eerst op zondag gepubliceerd door het Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias dat onderdeel is van het ministerie van Volksgezondheid. 

Uit deze gegevens is op te maken dat 68% van de op intensive care opgenomen patiënten ouder dan 60 jaar is. Van het totaal aantal opgenomen patiënten van 18.374 liggen er 2.355 op de intensive care afdelingen.

Wat betreft het aantal overledenen valt op dat 67,2% van hen ouder was dan 80 jaar gevolgd door 20,37% in de leeftijdsgroep 70-79 jaar, 7,83% in de groep 60-69 jaar en 2,48% in de leeftijdsgroep 50-59 jaar. 

In de leeftijdsgroep van 80 jaar en ouder is de letaliteit (de kans op overlijden) 18% terwijl dit bij de groep 70-79 jaar 5,24% is, bij de groep 60-69 jaar 2,16% en bij de leeftijdsgroep 50-59 jaar 0,64%.

De letaliteit bij de jongste leeftijdsgroep 0-9 jaar is 0% maar er zijn in Spanje toch 129 kinderen besmet geraakt wat dus inhoudt dat kinderen zeker niet immuun zijn voor het coronavirus. In de leeftijdsgroep 10-19 jaar is de letaliteit 0,45% en er zijn 221 kinderen besmet in deze groep.

In de leeftijdsgroep 20-29 zijn er 1.285 besmettingsgevallen (letaliteit 0,31%) gevolgd door 2.208 besmettingen in de groep 30-39 jaar (0,14%) en 2.919 besmettingen in de groep 40-49 jaar (0,31%).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.