Transavia en Ryanair zetten alle vliegtuigen aan de grond

Transavia en Ryanair zetten alle vliegtuigen aan de grond
Beeld: 123rf

MADRID – Het Nederlandse Transavia en het Ierse Ryanair zetten op maandag 23 en dinsdag 24 maart alle vliegtuigen aan de grond. Vanwege het coronavirus, de dalende reserveringen en met name vanwege de beperkingen en verboden om te landen op de meeste Europese vliegvelden hebben beide budgetmaatschappijen besloten niet meer te vliegen.

Transavia houdt alle vliegtuigen vanaf maandag 23 maart aan de grond. Dat doet de Nederlandse maatschappij tenminste tot 15 april maar elke week wordt gekeken of de vluchten langer aan de grond blijven staan of niet. Passagiers die vluchten hebben geboekt die nu niet meer doorgaan krijgen van Transavia vouchers ter hoogte van de waarde van de geboekte vlucht.

Transavia voert nog wel repatriëringsvluchten uit in opdracht van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze vluchten zijn niet op de website te boeken. Mocht je nog ergens in Spanje zitten en naar huis willen, neem dan contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken op.

Ryanair heeft eerder ook al aangekondigd alle vliegtuigen vanaf dinsdag 24 maart aan de grond te zetten vanwege de dalende reserveringen en de beperkingen bij Europese vliegvelden. In het geval van geannuleerde Ryanair vluchten hebben de reizigers de kans om een terugbetaling te vragen, de reis opnieuw te boeken voor een andere datum of de route te veranderen.

Easyjet heeft aangegeven vanaf dinsdag 24 maart meer dan 90% van de vluchten te schrappen terwijl ook andere luchtvaartmaatschappijen hun toestellen aan de grond laten staan tot bepaalde of onbepaalde tijd.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

9
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Raymond Corbeau

We overwinterde in Spanje en had een terugvlucht naar Weeze geboekt op 6 april. Daar ik toch zo snel mogelijk naar Nederland wilde boekte ik ook een vlucht voor zaterdag 21 maart. Echter donderdagavond om 23.00 uur een mail van Ryanair dat de vlucht geannuleerd was. Ik moest maar contact opnemen met de klantenservice. Met verbazing zag ik op de website dat er een vlucht was bijgekomen voor vrijdag wel 10x zo duur. Helaas volgeboekt. De vlucht van Alicante naar Weeze van 6 april was ook geannuleerd maar helaas hiervan geen mail, daar moest ik zelf maar achter komen. Gelukkig… Lees verder »

Jan

Hallo ik heb met 3 mensen een vlucht geboekt eind augustus naar Sicilië.
Met Ryanair
Als dit nog van kracht is krijg ik dan ook mijn geld terug?
.

Remco A

@Jan
Er staat : In het geval van geannuleerde Ryanair vluchten hebben de reizigers de kans om een terugbetaling te vragen, de reis opnieuw te boeken voor een andere datum of de route te veranderen.

Misschien heb je meer kans op de website van Ryanair dan op Spanjevandaag .

Succes

Dorenbosch

Wij hebben bij esy-jet geboekt krijgen daar geen gehoor ,lijkt nergens op

Willy Heiler

Wij hadden bij 2 verschillende luchtvaartmaatschappijen geboekt, om onze kleinkinderen op te halen voor een weekje verlof bij de grootouders in Spanje en terug te brengen naar België.
Telkens voor 3 personen Ryanair heenvlucht en Transavia terugvlucht.
Corona heeft dit helaas gedwarsboomd, vluchten geannuleerd.
Ryanair heeft integraal de vluchten terugbetaald PROFICIAT!
Transavia enkel mogelijk om te op andere datum te vliegen? Hoe moet dat dan? Paasvakantie is dan voorbij.
Een teleurgestelde grootouder

Rob cl

Als het goed is krijgt u een tegoedbon van transavia

Claude

Willy heeft Ryanair nu al je tikkets terug betaalt. Heb ook de terugbetaling aangevraagd van 2 geannuleerde vluchten en kreeg de melding dat ze 20 dagen de tijd hadden om te controleren en indien het goedgekeurd is het bedrag dan binnen de 7 dagen teruggestort wordt. Heb je de terugbetaling ook aangevraagd via geannuleerde boekingen?

Willy Heiler

beste Claude,
Ik heb spontaan een mail gekregen, met een link waarin ik kon te kennen geven wat mijn keuze was.
Terugbetaling of omboeking.
Er is geen melding van 20 dagen ter controle. Terugstorting binnen de 7 dagen op dezelfde rekening als die van de betaling.
Had jij een retour vlucht geboekt of een enkele reis? Misschien valt de retour datum buiten de opgegeven datum?
Ikzelf boek nooit retour altijd enkel een heen vlucht. Geleerd uit ervaring dat dit minder problemen geeft, als er iets mis gaat.
Even afwachten, ik heb er alle vertrouwen in dat ook jij terugbetaald zal worden.

Ton Gerrits

Geboekt bij Ryanair en de eerste vluchten in mijn geval kon ik een vlucht boeken voor begin mei naar Weeze Duitsland. Met het bericht van de annuleren kon men eenvoudig de vlucht veranderen of geld terug vragen. Helaas de nieuwe tickets zijn wat duurder maar dat is jammer dan.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.