Transavia en Ryanair zetten alle vliegtuigen aan de grond

Transavia en Ryanair zetten alle vliegtuigen aan de grond
Beeld: 123rf

Transavia en Ryanair zetten alle vliegtuigen aan de grond

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Nederlandse Transavia en het Ierse Ryanair zetten op maandag 23 en dinsdag 24 maart alle vliegtuigen aan de grond. Vanwege het coronavirus, de dalende reserveringen en met name vanwege de beperkingen en verboden om te landen op de meeste Europese vliegvelden hebben beide budgetmaatschappijen besloten niet meer te vliegen.

Transavia houdt alle vliegtuigen vanaf maandag 23 maart aan de grond. Dat doet de Nederlandse maatschappij tenminste tot 15 april maar elke week wordt gekeken of de vluchten langer aan de grond blijven staan of niet. Passagiers die vluchten hebben geboekt die nu niet meer doorgaan krijgen van Transavia vouchers ter hoogte van de waarde van de geboekte vlucht.

Transavia voert nog wel repatriëringsvluchten uit in opdracht van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze vluchten zijn niet op de website te boeken. Mocht je nog ergens in Spanje zitten en naar huis willen, neem dan contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken op.

Ryanair heeft eerder ook al aangekondigd alle vliegtuigen vanaf dinsdag 24 maart aan de grond te zetten vanwege de dalende reserveringen en de beperkingen bij Europese vliegvelden. In het geval van geannuleerde Ryanair vluchten hebben de reizigers de kans om een terugbetaling te vragen, de reis opnieuw te boeken voor een andere datum of de route te veranderen.

Easyjet heeft aangegeven vanaf dinsdag 24 maart meer dan 90% van de vluchten te schrappen terwijl ook andere luchtvaartmaatschappijen hun toestellen aan de grond laten staan tot bepaalde of onbepaalde tijd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.