Duitsland raadt alle reizen af en stelt PCR-test voor terugkomst uit o.a. Spanje verplicht

Duitsland raadt alle reizen af en stelt PCR-test voor terugkomst uit o.a. Spanje verplicht
Beeld: Europa Press

Duitsland raadt alle reizen af en stelt PCR-test voor terugkomst uit o.a. Spanje verplicht

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Duitsland heeft de corona-maatregelen in eigen land verlengd en aangepast en raadt alle reizen naar het buitenland af. Daarnaast moeten alle reizigers die Duitsland binnenkomen verplicht een PCR-test laten afnemen voordat men aan de terugreis begint, ook als men uit Spanje terugkeert naar Duitsland.

In Duitsland wordt gesproken over de derde corona-golf die eraan komt waarbij men het zelfs heeft over een nieuwe pandemie vanwege de corona-varianten. 

Desondanks wist Duitsland op zondag 14 maart de Spaanse regio’s Balearen, Valencia regio, Murcia regio, Extremadura, La Rioja en Castilla-La Mancha van de hoog risicogebieden-lijst te schrappen. 

Dat betekende dat Duitsers die naar deze gebieden zijn gereisd bij terugkomst in eigen land niet verplicht in quarantaine hoeven en ook geen PCR-test of andere corona-test hoeven te laten zien. 

Maar dat is dus nu weer aangepast , mede omdat er een stormvloed was van Duitsers die vliegtuigstoelen boekten naar de balearen en Valencia regio.

Alle Duitsers die vanuit Spanje en andere landen, ongeacht of dit een hoog risicogebied is of niet, terugkeren naar Duitsland moeten voor vertrek een negatieve PCR-testuitslag laten zien andere mogen ze niet aan boord van een vliegtuig.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.