Wordt het negatieve reisadvies naar het buitenland door Nederland verlengd tot half mei? (UPDATE)

Wordt het negatieve reisadvies naar het buitenland door Nederland verlengd tot half mei?
Beeld: 123rf

Wordt het negatieve reisadvies naar het buitenland door Nederland verlengd tot half mei? (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Dat is de vraag, wordt het negatieve reisadvies van het demissionaire kabinet in Nederland tot half mei verlengd? In de Nederlandse pers wordt erover geschreven als een onderdeel van de op dinsdag nieuw aan te kondigen maatregelen. 

UPDATE: Op dinsdag 23 maart is het negatieve reisadvies verlengd tot 15 mei. De regel is: blijf in Nederland en ga niet op reis, ook niet in de meivakantie en reis alleen naar het buitenland als dat echt nodig is.

Op dit moment geldt een negatief reisadvies tot 15 april maar dat zou dus eventueel verlengd kunnen worden met een maand tot half mei. Daardoor zou de meivakantie in deze periode vallen waardoor men niet zomaar naar het buitenland kan reizen omdat er een negatief reisadvies geldt.

De meivakantie vindt plaats tussen 1 en 9 mei en is een drukke vakantieperiode waarin veel gereisd wordt. Maar als het aan het demissionaire kabinet en de geruchten in de Nederlandse pers ligt, zullen deze reizen alleen mogelijk zijn in eigen land omdat het reizen naar andere landen wordt afgeraden.

Een negatief reisadvies is geen verbod op reizen maar men raadt iedereen ten zeerste af om naar het buitenland te reizen. Blijf in Nederland en ga niet op reis, is op de website van Rijksoverheid.nl te lezen. Het boeken van een reis is een risico.

Elke reis verhoogt de kans op meer besmettingen in Nederland en in het buitenland. Reis alleen bij ernstige familieomstandigheden of voor werk dat echt niet uitgesteld kan worden en waarbij fysieke aanwezigheid absoluut nodig is.

Ga je toch op reis? Houd er dan rekening mee dat de situatie in een land snel kan veranderen. Een geel reisadvies kan snel veranderen naar oranje. Reizen naar een land met een oranje reisadvies kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld: de reisverzekering; de mogelijkheid om naar huis te kunnen en of je in quarantaine moet bij thuiskomst. 

Spanje heeft geen inreisverbod

Voor Spanje geldt overigens geen inreisverbod, dat wil zeggen dat de Spaanse overheid het toestaat om het land binnen te reizen mits je een negatieve PCR-testuitslag van maximaal 72 uur oud voor aankomst hebt en het zogenaamde SpTH digitaal gezondheidsformulier hebt ingevuld.

Spanje verbiedt het reizen naar het land dus niet maar het gaat om reisverboden en negatieve reisadviezen uit andere landen, in dit geval dus België en Nederland. 

Eenmaal in Spanje moeten reizigers rekening houden met de daar regionale of lokale geldende regels en maatregelen zoals de regionale, provinciale en lokale lockdowns, avonklok etc.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.