Search
menu
Search

ALDI heeft de vierhonderdste supermarkt in Spanje geopend

ALDI heeft de vierhonderdste supermarkt in Spanje geopend
Beeld: ALDI / web

ALDI heeft de vierhonderdste supermarkt in Spanje geopend

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Deze week heeft ALDI haar 400e winkel in Spanje geopend, waarmee het haar sterke betrokkenheid bij het land bevestigt. De nieuwste supermarkt in Valencia samen met de opening van bijna 100 nieuwe winkels in de afgelopen drie jaar toont aan dat Spanje een belangrijk land is voor de groei van het Duitse bedrijf. Om deze uitbreiding voort te zetten, heeft ALDI plannen om in 2023 ongeveer 50 nieuwe winkels in het hele land te openen.

ALDI heeft haar 400e winkel van Spanje geopend aan de Avenida Ausiàs March, 122-124 in Valencia. De nieuwe supermarkt heeft een verkoopoppervlakte van meer dan 1.200 m2 en heeft een personeelsbestand van 14 werknemers. Dit is de zesde ALDI-opening van dit jaar en de allereerste in de Comunidad Valenciana in 2023. Met de opening van deze winkel bereikt het bedrijf ook het mijlpaal van 65 supermarkten in de regio Valencia.

Uitbreidingsplannen

Het uitbreidingsplan van ALDI voor dit jaar richt zich niet alleen op de Comunidad Valenciana, maar ook op andere strategische gebieden voor het Duitse bedrijf. ALDI heeft plannen om het aantal vestigingen in Madrid, Catalonië en Andalusië verder uit te breiden. Deze regio’s, samen met de Valenciaanse regio, zullen bijna de helft van de verwachte groei in 2023 realiseren. Daarnaast valt de aankomst van ALDI in de autonome stad Melilla in de tweede helft van het jaar op, evenals de opening van nieuwe winkels in Galicië, de Balearen, de Canarische Eilanden en Asturië.

Winkels in maart en april

In maart maakt ALDI de opening van drie nieuwe winkels bekend. Op 8 maart opende het bedrijf haar vierde vestiging in de stad Córdoba, op 22 maart werd de 400e winkel geopend in Valencia en op 29 maart zal er nog een nieuwe winkel worden geopend in de wijk Can Picafort (Santa Margalida) op het eiland Mallorca. Met deze laatste openingen zal de supermarktketen 94 winkels hebben in Andalusië, de regio met de meeste ALDI-winkels in het land, en 11 in de Balearen.

In april zal ALDI het huidige tempo van openingen handhaven met nog drie nieuwe supermarkten. In Galicië zal het bedrijf haar eerste winkel in Pontevedra openen op 5 april. Deze opening is een belangrijke stap in de richting van een grotere aanwezigheid in de noordelijke regio, waar ALDI al een andere vestiging heeft in Santiago de Compostela.

Er worden nog twee nieuwe openingen verwacht in Villarreal (Castellón) en Alzira (Valencia) aan het einde van de maand. In totaal zal ALDI in iets meer dan een maand drie nieuwe vestigingen hebben geopend in de Valenciaanse regio. (Bron: persbericht)

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?