skip to Main Content
Vijf Spaanse regio’s in top tien van Europese werkloosheid

Vijf Spaanse regio’s in top tien van Europese werkloosheid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

eurostat1MADRID – De hoge werkloosheid in Spanje is nog steeds een van de grootste problemen waarmee het land te maken heeft. Op de meest recente lijst van Eurostat over de gebieden met hoogste werkloosheid nemen vijf Spaanse regio’s de top vijf in beslag terwijl er in totaal zes van de tien regio’s Spaans zijn. De overige vier gebieden liggen in Griekenland.

Op de Eurostat lijst van Europese gebieden waar de werkloosheid het hoogst is, worden de eerste vijf plaatsen in beslag genomen door Spaanse deelstaten. Het gaat om Andalusië met een werkloosheidspercentage van 34,8%, Canarische Eilanden met 32,4%, Ceuta met 31,9%, Extremadura met 29,8% en Castilla la Mancha met 29%. Op de achtste plaats staat verder nog Melilla met 28,4%. De overige vier gebieden in de top tien lijst worden in beslag genomen door Griekenland.

In de lijst met minste werkloosheid wordt bijna de hele lijst in beslag genomen door Duitse gebieden waar het werkloosheidpercentage tussen de 2,5% en 3,1% ligt, iets wat in Spanje en Griekenland ondenkbaar is.

In de Eurostat lijst over de jeugd werkloosheid scoort Spanje ook niet echt goed en worden vier van de 10 plaatsen in beslag genomen door Spaanse deelstaten/regio’s. Het gaat in dit geval om Ceuta met maar liefst 67,5% op de tweede plaats, Andalusië met 61,5% op de derde plaats, Castilla la Mancha met 61,3% op de vierde plaats en de Canarische Eilanden met 57,4% op de tiende plaats – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken