skip to Main Content
Nog steeds meer dan 30 bosbranden actief in Asturië

Nog steeds meer dan 30 bosbranden actief in Asturië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OVIEDO – De laatste dagen zijn er in Galicië, Asturië en Castilla y León meer dan 100 bosbranden actief geweest waardoor nu al meer dan 2.500 hectare natuur in deze drie deelstaten verloren is gegaan. Op dit moment zijn de branden in Galicië en Castilla y León nagenoeg onder controle maar zijn er in Asturië nog steeds zo’n 30 bosbranden actief. Sterker nog, dankzij de wind, droogte en hoge temperaturen zijn enkele bosbranden weer actief geworden.

De brandweer is met veel personeel aanwezig en maakt gebruik van helikopters en vliegtuigen die helaas gedurende de avond niet kunnen vliegen om bluswerk te verrichten. Daarnaast heeft men hulp gekregen van militairen die helpen met het bluswerk en het schoonmaakwerk om verdere verspreiding van de vlammenzee te voorkomen.

Dat werk wordt niet makkelijk gemaakt vanwege de droogte, de hoge temperaturen en daarnaast de wind die de vlammen weer aanwakkert. Er vinden zo’n 30 bosbranden plaats in 17 consejos (delen van Asturië) waarbij veel natuur in de as is gelegd. Op dit moment zijn er geen mensen geëvacueerd omdat de meeste branden plaatsvinden in natuurgebieden iets verder weg van de bebouwde zone.

Het is niet de eerste keer dat er in deze regio bosbranden plaatsvinden in deze lentemaanden en zelfs vaak in de winter. Experts menen dan ook dat deze branden opnieuw zijn aangestoken, net zoals in de winter van 2015/2016 toen er meer dan 160 kleinere en grotere bosbranden voor veel schade zorgden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken