skip to Main Content
Mogelijk nieuwe Amerikaanse eigenaar voor het eilandje Isla d’en Colom bij Menorca
Youtube

Mogelijk nieuwe Amerikaanse eigenaar voor het eilandje Isla d’en Colom bij Menorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Youtube

MAHON – Tot voor kort stonden er twee eilanden te kopen bij de Balearen, een bij Formentera en een bij Menorca. Het eiland S’Espalmador bij Formentera werd recent voor 18 miljoen euro gekocht door de rijke Belgische Cigrang familie en het lijkt er nu op dat het andere eiland Isla d’en Colom bij Menorca ook een nieuwe eigenaar gaat krijgen. De van oorsprong Cubaanse zakenman Alex Meruelo woont al heel lang in de Verenigde Staten en lijkt bereid te zijn om 3 miljoen euro neer te leggen voor dit natuurparadijsje.

Het 58 hectare grote eiland Isla d’en Colom ligt op slechts 200 meter van de kust van Menorca en is een natuurpark begroeid met diverse soorten vegetatie. Het eiland heeft tevens twee witte zandstranden en aan de andere kant enkele steile rotswanden waar vroeger aan mijnbouw werd gedaan.

Alles lijkt erop dat binnen enkele dagen of weken de 64-jarige Cubaans/Amerikaanse zakenman via Meruelo Investments S.L, de Spaanse afdeling van de Meruelo Group, zijn handtekening zal zetten onder het koopcontract. Het eiland staat al jaren te koop met als beginnende verkoopprijs 6 miljoen wat verlaagd werd naar 5,2 miljoen en later naar 3,7 miljoen euro. Er was even sprake van dat de regionale autoriteiten (de Consell) het eiland zouden kopen om het bij het s’Albufera des Grau natuurpark te betrekken maar de autoriteiten hadden niet genoeg geld.

Het eiland is nu nog eigendom van de Roca familie die begin 20e eeuw slechts 7.850 pesetas (zo’n 47 euro) voor dit eiland betaalden. Het eiland staat inmiddels alweer meer dan 10 jaar te koop en om de een of andere reden wil of kan niemand het eiland kopen. Een van de redenen waarom veel potentiële kopers afzien van de aanschaf van het eiland is dat men er niet mag bouwen omdat het een beschermd natuurgebied is. De woningen en constructies die er zijn mogen wel worden gerestaureerd maar er mag niets bijgebouwd worden, niet eens een zwembad, en de gebouwen mogen geen toeristische doeleinden hebben zoals een hotel of B&B.

Op het eiland Colom staat een huis van 100 vierkante meter met 6 vertrekken verdeeld over twee verdiepingen. Naast het huis staat een soort van schuur van 30 vierkante meter die uiteraard bij de woning getrokken kan worden. Beide woonruimtes hebben een grondige verbouwing nodig. Naast het hoofdhuis is er ook nog een houten huisje te vinden met twee slaapkamers, een salon, badkamer en keuken en een oppervlakte van totaal 135 vierkante meter. Ook staat er aan het strand een huisje waar de boten vroeger in lagen en zijn er twee ruïnes te vinden op het eiland, een ruïne van de stallen en een ruïne van een oud mijnwerker huisje.

Daarnaast zijn de mooie stranden die het eiland heeft niet privé, dit ondanks dat het jouw eiland is. Eenieder die op het strand wil liggen mag dat gezien de huidige wetten. De makelaar die het eiland in de verkoop heeft zegt al veel gegadigden te hebben ontvangen maar elke keer haken ze af. Wellicht gaat dat dus nu veranderen en zal het eilandje voor de kust van Menorca een Cubaans/Amerikaanse eigenaar gaan krijgen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken