skip to Main Content
Valencia regio zwaar getroffen door noodweer
Diario Información

Valencia regio zwaar getroffen door noodweer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Het was bar en boos wat betreft het weer tijdens de Semana Santa Paasvakantie in de Comunidad Valenciana ofwel de Valencia regio. We hebben er al eerder over geschreven maar het slechte weer is nog niet vertrokken uit de regio waar met name het toerisme enorm nadeel heeft gehad van de slechte weersomstandigheden.

De natste aprilmaand sinds 50 jaar, dat is wat de Spaanse weerdienst Aemet heeft gezegd over het noodweer van de ‘gota fria’. Het is sinds dat men is begonnen met het bijhouden van het weer nog nooit zo slecht geweest wat betreft het weer in een aprilmaand. Dit jaar viel de Semana Santa en Pasen later dan normaal en trok het slechte weer precies in deze vakantieweek over dit deel van het land langs de Middellandse Zee terwijl het dagen daarvoor nog 30 graden was.

Op veel plaatsen staan de straten blank, zijn winkels en parkings ondergelopen, zijn stranden en wandelboulevards compleet verwoest en zijn de rivieren uit hun oevers getreden. Stuwmeren moeten het water lozen omdat men het niet aan kan en in Torrevieja moest een camping ontruimd worden. In Xabia moest men ook 300 personen evacueren.

In Torrevieja is in enkele dagen tijd meer dan 240 liter/m2 regenwater gevallen, in Xabia in 12 uur tijd maar liefst 330 liter/m2 terwijl ook op andere plaatsen dit aantal boven de 100 liter/m2 ligt. Ook andere plaatsen langs de Costa Blanca en langs de kust van Valencia maar ook de regio Murcia hadden te maken met hevige regenval. Op veel plaatsen is in vijf dagen tijd net zoveel regen gevallen als in een half jaar.

Foto’s afkomstig van verschillende Spaanse kranten, Twitter en genomen op verschillende plaatsen langs de Costa Blanca en in de Valencia regio.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 18 reacties
 1. Hoe berekenen ze het aantal liters dat er valt per uur of per dag de meeste verzekeringen gaan pas tot uitkering van schade als er 40 liter valt op de vierkante meter in wat voor tijds limiet nemen ze dat waar en waar staat er in de omgeving van Rojales en Formentera del Segura een weerstation om de metingen op te vragen hoeveel dat er gevallen is die periode.

  1. Lekkere snelle reactie Bas Valkier. Kun je trouwens ook in Spanje goudvissen aan de waslijn hangen als de buren weg zijn? ???

 2. Welke domme opmerkingen lees ik hier allemaal. Wat een laag niveau. Jullie moeten toch weten dat bijna iedereen met Pasen hun reis maanden op voorhand moet boeken. Schoolgaande jeugd heeft dan vakantie. Blijkbaar weten velen dat niet meer. Te lang in Spanje wonen doet blijkbaar de IQ bij velen zwaar dalen.

  1. Voor zover ik weet bestaat er geen Paasvakantie meer in NL en is deze vervangen door wat genoemd wordt de meivakantie ( die vaak deels in april valt). En verder moet men niks.

 3. Ik vind dat de redaktie het niet moet toelaten dat negatieve reakties die nergens op slaan, geplaatst worden. Spanje Vandaag is een betrouwbare nieuwsbron en wordt door enorm veel mensen gelezen.Af en toe een foutje moet kunnen.Dus azijnpissers ga lekker ergens anders met je opgestoken vingertje heen, de trouwe lezers zijn niet van jullie gediend.

  1. Helemaal mee eens. Ik lees hier altijd met veel plezier en af en toe een schrijffoutje ……… Misschien moeten de mensen die regelmatig commentaar hebben in de redactie gaan als vrijwilliger.

 4. Dit noodweer was door de AEMET al ver van tevoren aangekondigd en is ook met behoorlijke precisie uitgekomen. Iedereen heeft tijd genoeg gehad om zich voor te bereiden. Aan het weer veranderen we niks, aan de preventie wel. Dus alle auto onder water en andere te voorkomen schade: eigen schuld.

 5. Je hoort niets over de dieren, straatdieren en alles dat verwaarloosd wordt. Ik zorg voor wat straatkatten, ik ben 3 kittens kwijt, een aantal andere stond luid schreeuwend aan de deur voor hulp, volledige paniek. Ik durf nog niet eens te kijken naar die honden in dalletjes die aan korte kettingen zonder beschutting. Ik vrees het ergste..

  1. Waarom blijft u dan niet gewoon in NL? Wie gaat er nou weg als het in NL schitterend weer is en het in ES giet van de regen?

   1. Nederland begint een rot land te worden, kan me voorstellen dat veel mensen daarom naar Spanje willen, zelfs emigreren.

   2. Rob, hou je kop als je niks anders dan negatieve opmerkingen en sneren naar anderen te verkondigen hebt. Je kent geen enkele achtergrond en je vindt het stom als mensen met mooi weer uit NL vertrekken. Het zou bv. zomaar kunnen dat die mensen al weken geleden een vlucht geboekt hebben of dat er iemand uit de familie in Spanje ziek is of ……. noem maar op. Dit ongefundeerd commentaar leveren slaat helemaal nergens op en is alleen maar bedoeld om anderen voor l*l te zetten. Zelfkritiek is jou blijkbaar onbekend.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken