Duitse woningeigenaren vragen om ‘opening’ Balearen eilanden

Duitse woningeigenaren vragen om ‘opening’ Balearen eilanden
Beeld: Pixabay

PALMA – Zo’n 200 Duitsers hebben aan de regionale premier van de Balearen in een brief gevraagd om het eiland weer te ‘openen’ zodat zij naar hun tweede woning of vakantieverblijf kunnen gaan. Het gaat echter niet alleen om Duitsers die een woning hebben op een van de Balearen eilanden maar ook om Duitsers met bedrijven. Volgens deze groep buitenlandse eigenaren gaat het om beperkingen die als ‘onaanvaardbaar’ en ‘buiten proporties’ worden gezien.

De brief is een idee van een Duitse zakenman op Mallorca die schrijft dat het massatoerisme aan de kust niet hetzelfde is als iemand die een luxe vakantiewoning heeft op een rustige locatie op een van de Balearen eilanden. In hun ‘mansion de lujo’ is namelijk geen enkel risico op besmetting.

De brief werd opgesteld door Ralf Becker die sinds vijf jaar een beveiligingsbedrijf heeft in Santa Ponça in Calvia. Ralf stuurde zijn brief naar 400 Duitse contacten en de helft daarvan stuurde dezelfde brief naar de regioregering van de Balearen. 

Deze Duitsers willen dat de Govern zo snel mogelijk een einde aan de noodtoestand aankondigt, maar zij zijn niet bevoegd om toestemming te geven dat de Duitse eigenaren naar hun vakantiewoning kunnen gaan of hun bedrijf kunnen openen.

De Duitse brievenschrijvers menen dat de maatregelen van de Spaanse regering ten tijde van deze corona-crisis en noodtoestand volledig overdreven zijn omdat andere landen zoals hun thuisland Duitsland veel soepeler omgaan met de corona-crisis en ook de inwoners veel meer vrijheden hebben. In Duitsland heeft men met minder maatregelen veel betere resultaten bereikt, aldus de brievenschrijvers.

Volgens hen staan de economische en psychologische gevolgen niet in verhouding tot het doel van deze noodtoestand in Spanje waar deze maatregelen natuurlijk bedoeld zijn om levens te redden en het zorgsysteem niet te overbelasten.

De dag nadat de regionale krant Diario de Mallorca het nieuws van deze brief bekend maakte, vroeg men aan Duitsers die op de eilanden wonen wat men vond van deze brief. Het antwoord bij veel van hen was ‘Me avergüenzo de ser alemán’ ofwel ik schaam me om Duitser te zijn.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.