Search
menu
Search

Een weekend vol swing en ambachten in Rojales aan de Costa Blanca

Een weekend vol swing en ambachten in Rojales aan de Costa Blanca
Beeld: Amata

Een weekend vol swing en ambachten in Rojales aan de Costa Blanca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Dit jaar wilde het gemeentehuis van Rojales eens iets anders om Europadag te vieren, dus namen ze contact op met kunstenaarsvereniging Amata om een​​ echte ambachtsmarkt te organiseren. En aangezien Amata met originele ideeën kwam om de markt te verlevendigen, is het resultaat een Kunst- en Ambachtsmarkt vol swing, die wordt gehouden in het weekend van 6, 7 en 8 mei (de 9e is Europadag). Zet de data in je agenda!

Op zaterdagochtend speelt de groep Montgó Music folk, jazz en soulmuziek en in de middag en avond is er een optocht van drummers (Butakada), een Tortilla Gigante (gigantische Spaanse omelet) en wordt de markt afgesloten met een concert van rockgroep Rubber Duck. Op zondag zullen verschillende koppels van dansschool The Nest Swing uit Alicante demonstraties geven van Lindy Hop, Jazz en St. Louis Shag & Blues en zullen ze les geven aan iedereen die mee wil doen. 

En natuurlijk zullen er de gebruikelijke stalletjes zijn die zorgvuldig zijn gekozen door Amata, waarbij iedereen alleen mag verkopen wat hij of zij zelf gemaakt heeft. Op deze markt vindt u geen import- of fabrieksprodukten. Er zijn dertig kraampjes met keramiek en aardewerk, zeep, houten speelgoed en knuffelbeesten, gedraaid en gesneden hout en leren riemen, schoenen en tassen. Sommige kraampjes verkopen sieraden in een grote verscheidenheid aan materialen: zilver, macramé, glas, hout, leer en zelfs schelpen. U kunt verschillende ambachtslieden en een schilder aan het werk zien, of zelf een kopje of schaaltje op de pottenbakkersschijf draaien. En als u niet kunt vinden wat u zoekt, kunnen de ambachtslieden het voor u op bestelling maken.

De markt wordt opgezet rond de Plaza Blanca in Ciudad Quesada en is op vrijdag 6 mei van 18 tot 22 uur geopend; op zaterdag en zondag zijn de openingstijden van 11 uur ’s morgens doorlopend tot 10 uur ’s avonds. Voor meer informatie kunt u bellen met 639 979 678, zelfs in het Nederlands! 

Dit is de tweede keer dat Amata een markt organiseert in Ciudad Quesada; foto’s van de eerste markt vindt u op HIER. En als u deze markt niet kunt bezoeken, kunt u veel ambachtslieden van Amata vinden in hun virtuele ambachtsdorp www.puebloartesano.es.

qr code programa rojales
Lees deze QR-code voor het programma.
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?