CHAOS op Schiphol vanwege staking met vertraagde en/of geannuleerde vluchten naar Spanje

CHAOS op Schiphol vanwege staking met vertraagde en/of geannuleerde vluchten naar Spanje
Beeld: Canva

CHAOS op Schiphol vanwege staking met vertraagde en/of geannuleerde vluchten naar Spanje

MADRID – Op de website van Schiphol.nl staat met grote letters geschreven: Kom niet naar Schiphol! Het vliegveld doet er van alles aan om de situatie op de luchthaven beheersbaar te houden (bericht is inmiddels alweer verwijderd). De chaos op Nederlands grootste en drukste vliegveld is ontstaan door een wilde staking van het grondpersoneel van KLM zaterdagochtend. Er zijn tientallen vluchten of geannuleerd of vertrekken met vertraging terwijl het bij de incheckbalies een enorme drukte en chaos is.

UPDATE: Uiteindelijk hebben de 150 stakende KLM-medewerkers rond 12.30 uur besloten te stoppen met hun wilde actie die om 6 uur zaterdagmorgen begon vanwege de veiligheid van de passagiers. De staking wordt volgens Nu.nl beëindigd zonder dat er een toezegging is gedaan door het management van KLM. De chaos zal nog zeker enkele uren zoniet de hele zaterdag voortduren. 

Reizigers werden ten eerste gevraagd meer dan drie uur van te voren naar Schiphol te komen maar op de website van Schiphol.nl staat nu vermeld dat het wordt aangeraden niet naar Schiphol te komen. Het is op dit moment zo enorm druk dat de situatie uit de hand is gelopen en er een grote chaos is ontstaan. Zaterdag 23 april is de start van de meivakantie en traditiegetrouw een van de drukste dagen voor Schiphol.

Er zijn heel veel vluchten die wel gewoon doorgaan maar met vertraging maar er zijn er ook tientallen die geannuleerd zijn of in de loop van de weg geannuleerd worden. Daaronder bevinden zich ook vluchten naar Spaanse bestemmingen zoals HIER te zien is op de website van Schiphol.nl met daarop alle vertrekkende vluchten. Zo zijn er vluchten van KLM geannuleerd naar Málaga, Palma de Mallorca, Ibiza en Alicante.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.