Aantal salmonella gevallen na het eten van Kinder eieren opgelopen naar 14 in Spanje

Aantal salmonella gevallen na het eten van Kinder eieren opgelopen naar 14 in Spanje
Beeld: 123rf

Aantal salmonella gevallen na het eten van Kinder eieren opgelopen naar 14 in Spanje

MADRID – Er lijkt nog geen einde te komen aan de salmonella besmettingen na het eten van Kinder eieren. In eerste instantie werden er geen besmettingen gemeld in Spanje maar nu komen er toch steeds meer meldingen binnen. Begin deze week waren het er nog mogelijk drie waarvan een bevestigd was maar dat aantal is inmiddels gestegen naar 14 mogelijke besmettingsgevallen.

Volgens het Ministerie van Volksgezondheid onderzoekt men nu in Spanje 14 besmettingsgevallen en de mogelijke link met de besmette Kinder eieren. Net zoals in andere landen werden de eieren van Kinder uit de handel gehaald omdat deze eieren  mogelijk zijn besmet met de Salmonella bacterie.

Op vrijdag werd bekend dat er 14 gevallen onderzocht worden waarvan de helft jonger is dan 10 jaar. Bij een volwassenen persoon is de salmonella besmetting bevestigd. In heel Europa zijn bij de Europese gezondheidsdienst ECDC tot 19 april 158 gevallen gemeld in meerdere landen zoals Oostenrijk, België, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Deze zijn allemaal gerelateerd aan de chocoladefabriek van Ferrero in België.

Direct nadat de besmetting bekend werd heeft de Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN), het Spaans Agentschap voor voedingsveiligheid en nutritie, bepaalde loten Kinder-producten uit de handel laten halen. Zij deed dat nadat de Europese dienst voor voedselveiligheid aangaf dat de loten mogelijk besmet zijn met de Salmonella bacterie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.