Ibiza mobiliseert zich om een ​​koe uit het slachthuis te redden

Ibiza mobiliseert zich om een ​​koe uit het slachthuis te redden
Beeld: Azucena Ghazal / facebook

Ibiza mobiliseert zich om een ​​koe uit het slachthuis te redden

IBIZA – Op het Balearen eiland Ibiza leeft een koe en deze koe is zeven jaar oud. De ‘vaca’ heeft geen naam maar haar toekomst lijkt, of beter gezegd leek, het slachthuis te worden. Want de koe geeft geen melk meer en dus is zij voor de boer niet meer productief en te duur. Maar de naamloze koe heeft steun gekregen om aan een gewisse dood te ontkomen. 

Azucena Ghazal woont op Ibiza en is een initiatief gestart om een koe te redden. Koeien op Ibiza zijn op zich al zeldzaam want er zijn er niet veel op het Balearen eiland. Volgens Azucena zal deze naamloze koe eindigen in een slachthuis als ze niet geholpen wordt. Daarom riep ze op internet via sociale media op de koe te redden waar ze veel reacties op kreeg.

Azucena praat met personen en plaatsen om de koe de laatste jaren rustig te laten leven maar daarbij heeft ze financiële hulp nodig. Een zevenjarige koe zoals deze geeft geen melk meer en is niet meer productief en dus vervangbaar omdat de koe alleen maar geld kost. 

Aangezien er op Ibiza geen begrazing is en de weinige koeien die er nog zijn gevoed worden met voer, is dat een dure aangelegenheid. Het voer moet namelijk van het Spaanse vasteland naar Ibiza gebracht worden waardoor een koe elke dag al snel 10 euro weg eet. Tel daar het water bij op en de koe kost al snel 15 tot 20 euro per dag. En dat is voor een boer te duur, zeker als de koe geen melk meer geeft.

De actie van Azucena op internet heeft al iets positiefs opgeleverd want er is een mogelijke adoptant van de naamloze zevenjarige koe. Het gaat om een school op het eiland die daarnaast ook een kleine boerderij heeft waar de nu nog naamloze koe haar laatste jaren kan doorbrengen. De kinderen zullen een naam mogen bedenken waarbij nu al gedacht wordt aan Azucena (naar de redster van de koe) of Margarita (een naam uit een sprookje).

Margarita zou een toepasselijke naam zijn voor een ‘final feliz’ of een gelukkig einde van het sprookje van naamloze koe op Ibiza. En dat allemaal dankzij Azucena Ghazal.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.