skip to Main Content

Bildu verovert Baskenland tijdens lokale verkiezingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SAN SEBASTIÁN – (Else Beekman) Bij de gemeenteraadsverkiezingen wist de nieuwe politieke partij Bildu in een groot aantal gemeenten in Baskenland de meerderheid te behalen. De vanwege de vermeende banden met de Baskische terreurbeweging ETA zeer controversiële partij heeft 953 burgemeesters behaald.

Bildu is in percentage behaalde stemmen de 2e partij gebleven achter de PNV die met 29,9% van de stemmen 869 burgemeesters wist te verzamelen.

In Baskenland en Navarra samen zal Bildu in totaal 1.138 raadsleden hebben, aldus blijkt uit gegevens van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Guipúzcoa

In de provincie Guipúzcoa behaalde de partij meer dan 50% van de stemmen, met 23 zetels, 10 meer dan de PNV. In provinciehoofdstad San Sebastian behaalde Bildu 8 zetels, 1 meer dan de PSE en 2 meer dan de PP en PNV.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend