skip to Main Content

Verliezende PSOE partij begint volgend week proces voor opvolger Zapatero

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Ondanks de enorme nederlaag die de Socialistische PSOE partij heeft geleden bij de regionale en gemeente verkiezingen van zondag 22 mei, verwerpen de socialisten vervroegde verkiezingen en is José Luis Rodriguez Zapatero gewoon van plan zijn ambtstermijn tot de landelijke verkiezingen van maart 2012 uit te zitten. De winnende centrumrechtse volkspartij PP verzoekt Zapatero echter naar de stemmen van de bevolking te luisteren die met het resultaat van zondag duidelijk hebben aangegeven dat ze verandering willen en om vervroegde verkiezingen vragen.

Volgens de plaatsvervangend secretaris-generaal José Blanco is er geen enkele sprake van verdeeldheid binnen de eigen PSOE partij, iets waar diverse media wel over schreven. Het primaire proces om een nieuwe partijleider te zoeken voor de PSOE, was al voor de verkiezingen van zondag gepland en zal gewoon volgens de planning doorgaan. Wie echter de kandidaten zullen worden die Zapatero zouden moeten opvolgen is nog niet bekend gemaakt maar er wordt uitgegaan van Rubalcaba, de huidige minister van Binnenlandse zaken en Carme Chacon, de minister van Defensie.

Zapatero zelf zegt dat hij tot het eind van zijn mandaat wil blijven werken aan hervormingen die de economie van het land erbovenop moeten helpen. Ook hoopt hij meer werkgelegenheid te creëren. Ruim 20 procent van de beroepsbevolking heeft geen werk. Hoe dan ook, het zullen zware tijden worden voor Zapatero en zijn partij na de grootste nederlaag ooit voor de PSOE waarbij ze praktisch de macht in heel Spanje zijn kwijtgeraakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend