Search
menu
Search

Stranden Mar Menor in Murcia verliezen alle blauwe vlaggen vanwege milieuverontreiniging

Oeps ... foto ontbreekt!

Stranden Mar Menor in Murcia verliezen alle blauwe vlaggen vanwege milieuverontreiniging

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De autonome deelstaat en provincie Murcia is dit jaar 19 van de 40 blauwe vlaggen kwijtgeraakt vanwege de milieuverontreiniging langs de stranden van de Mar Menor. Terwijl er in heel Spanje juist vlaggen zijn bijgekomen en het aantal dit jaar is gestegen naar 579 blauwe vlaggen voor de stranden, is dat aantal in Murcia dus bijna met de helft gedaald.

De reden daarvoor is het feit dat de Mar Menor door toedoen van de mens verontreinigt is waarbij vorig jaar de stranden bezaaid waren met schuim, groen spul en ander rotzooi waardoor het zeker niet aangenaam was om te zwemmen in het water. Daarnaast was er in 2016 sprake van het gebrek aan zuurstof in het water van de Mar Menor waardoor er een explosieve groei was van algen en het water groen gekleurd was.

De Mar Menor is een lagune in het zuidoosten van de regio van Murcia. De lagune is gescheiden van de Middellandse Zee door een strook land, La Manga del Mar Menor genaamd, die 21 km lang is en haar breedte varieert van 100 tot 1200 meter. De stranden van de Mar Menor behoren tot de gemeenten San Pedro del Pinatar, San Javier (Santiago de la Ribera, gedeelte van La Manga, Lo Pagan en The Cuarteros), Los Alcázares en Cartagena (Los Urrutias, Los Nietos en een gedeelte van La Manga).

Ondanks de verontreiniging in 2016 en de jaren daarvoor en het recente verlies van de blauwe vlaggen wat weer een impact kan hebben op het toerisme in deze regio, lijkt het erop dat de situatie aan het verbeteren is waardoor men hoopt dat de stranden of in ieder geval een deel daarvan in 2018 weer de blauwe vlaggen zullen ontvangen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?