skip to Main Content
Nieuwe “via ferrata” geopend bij de Caminito del Rey in El Chorro
123RF

Nieuwe “via ferrata” geopend bij de Caminito del Rey in El Chorro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Via ferrata Caminto del Rey geopend in El Chorro

123RF

MÁLAGA – Met een lengte van 650 meter en een hoogteverschil van 250 meter heeft de Diputación de Málaga de “vía ferrata Caminito del Rey” geopend. Het gaat hier om een zogenaamde “ijzeren weg” die op zo’n 15 minuten lopen afstand van het treinstation in El Chorro begint en zorgt voor een ultieme ervaring in de natuur rondom de Caminito del Rey.

Voor diegene die het niet weten, een via ferrata is een met staalkabels uitgezet parcours langs een rotswand. Deze staalkabel is op regelmatige afstand aan de rots bevestigd door middel van haken en in eerste instantie bedoeld als beveiliging van de gebruiker. Daarnaast gebruikt men de kabel vaak om zich in evenwicht te houden of zichzelf eraan op te trekken.

De via ferrata in El Chorro heeft naast het parcours met staalkabels langs de rotswand in het deel wat Albercones heet ook een Tibetaanse brug (puente tibetano), een Nepalese brug (puente nepalí) en een zogenaamde death ride of tokkelbaan (tirolina) van 35 meter lang.

De “via ferrata Caminito del Rey” is gelegen in het gedeelte Albercones van het Desfiladero de los Gaitanes natuurgebied en heeft een moeilijkheidsgraad K3-media (algo difícil) volgens de Hüsler schaal gekregen. Het is niet de moeilijkste via ferrata (K6) maar ook niet de makkelijkste (K1) dus enige kennis en ervaring is wel vereist.

Álora, Archidona, Atajate, Benadalid, Benalauría, Benaoján, Comares, Cuevas de San Marcos, Gaucin, Igualeja, Jimera van Líbar, Montejaque, Ronda, Villanueva del Rosario en Villanueva del Trabuco zijn gemeenten die deze infrastructuren hebben en op de lijst van belangrijkste via ferratas van het Iberisch schiereiland staan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken