Nieuwe “via ferrata” geopend bij de Caminito del Rey in El Chorro

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Nieuwe “via ferrata” geopend bij de Caminito del Rey in El Chorro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Met een lengte van 650 meter en een hoogteverschil van 250 meter heeft de Diputación de Málaga de “vía ferrata Caminito del Rey” geopend. Het gaat hier om een zogenaamde “ijzeren weg” die op zo’n 15 minuten lopen afstand van het treinstation in El Chorro begint en zorgt voor een ultieme ervaring in de natuur rondom de Caminito del Rey.

Voor diegene die het niet weten, een via ferrata is een met staalkabels uitgezet parcours langs een rotswand. Deze staalkabel is op regelmatige afstand aan de rots bevestigd door middel van haken en in eerste instantie bedoeld als beveiliging van de gebruiker. Daarnaast gebruikt men de kabel vaak om zich in evenwicht te houden of zichzelf eraan op te trekken.

De via ferrata in El Chorro heeft naast het parcours met staalkabels langs de rotswand in het deel wat Albercones heet ook een Tibetaanse brug (puente tibetano), een Nepalese brug (puente nepalí) en een zogenaamde death ride of tokkelbaan (tirolina) van 35 meter lang.

De “via ferrata Caminito del Rey” is gelegen in het gedeelte Albercones van het Desfiladero de los Gaitanes natuurgebied en heeft een moeilijkheidsgraad K3-media (algo difícil) volgens de Hüsler schaal gekregen. Het is niet de moeilijkste via ferrata (K6) maar ook niet de makkelijkste (K1) dus enige kennis en ervaring is wel vereist.

Álora, Archidona, Atajate, Benadalid, Benalauría, Benaoján, Comares, Cuevas de San Marcos, Gaucin, Igualeja, Jimera van Líbar, Montejaque, Ronda, Villanueva del Rosario en Villanueva del Trabuco zijn gemeenten die deze infrastructuren hebben en op de lijst van belangrijkste via ferratas van het Iberisch schiereiland staan.

https://youtu.be/k0a9-GYtWpI
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.