Nieuwe “via ferrata” geopend bij de Caminito del Rey in El Chorro

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Met een lengte van 650 meter en een hoogteverschil van 250 meter heeft de Diputación de Málaga de “vía ferrata Caminito del Rey” geopend. Het gaat hier om een zogenaamde “ijzeren weg” die op zo’n 15 minuten lopen afstand van het treinstation in El Chorro begint en zorgt voor een ultieme ervaring in de natuur rondom de Caminito del Rey.

Voor diegene die het niet weten, een via ferrata is een met staalkabels uitgezet parcours langs een rotswand. Deze staalkabel is op regelmatige afstand aan de rots bevestigd door middel van haken en in eerste instantie bedoeld als beveiliging van de gebruiker. Daarnaast gebruikt men de kabel vaak om zich in evenwicht te houden of zichzelf eraan op te trekken.

De via ferrata in El Chorro heeft naast het parcours met staalkabels langs de rotswand in het deel wat Albercones heet ook een Tibetaanse brug (puente tibetano), een Nepalese brug (puente nepalí) en een zogenaamde death ride of tokkelbaan (tirolina) van 35 meter lang.

De “via ferrata Caminito del Rey” is gelegen in het gedeelte Albercones van het Desfiladero de los Gaitanes natuurgebied en heeft een moeilijkheidsgraad K3-media (algo difícil) volgens de Hüsler schaal gekregen. Het is niet de moeilijkste via ferrata (K6) maar ook niet de makkelijkste (K1) dus enige kennis en ervaring is wel vereist.

Álora, Archidona, Atajate, Benadalid, Benalauría, Benaoján, Comares, Cuevas de San Marcos, Gaucin, Igualeja, Jimera van Líbar, Montejaque, Ronda, Villanueva del Rosario en Villanueva del Trabuco zijn gemeenten die deze infrastructuren hebben en op de lijst van belangrijkste via ferratas van het Iberisch schiereiland staan.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.