skip to Main Content
Ikea wil kleine stadswinkel openen in Alicante
Ikea

Ikea wil kleine stadswinkel openen in Alicante

ALICANTE – Het politiek gerommel rondom de Ikea vestiging in de provincie Alicante is nog lang niet voorbij maar de Zweedse meubelgigant heeft nu aangegeven dat ze in juli van dit jaar toch naar Alicante komt. Het gaat echter niet om een normale grote winkel maar om een zogenaamde ‘Ikea Diseña’ vestiging in het winkelcentrum Gran Vía.

Ikea Diseña is een kleine winkel tussen de 80 en 120 m2 die vaak gelegen is in winkelcentra of het centrum van een stad. Zo zijn er in de provincie Alicante al Ikea Diseña vestigingen te vinden in Ondara, (Portal de la Marina), in Torrevieja (Habaneras) en nu dan ook binnenkort in Alicante (Gran Vía). Daarnaast heeft Ikea in Finestrat een ‘corner’ en een afhaal/ophaalpunt in La Nucía.

In de Ikea Diseña winkels is het mogelijk voor de klanten om via diverse voorbeelden of via de catalogus producten te kopen waarbij het Ikea personeel helpt bij het bestellen. Ook is het mogelijk bepaalde producten die men in de winkel of online via internet heeft besteld op te halen.

De kleine Ikea vestiging zal volgens de website Alicante Plaza gelegen zijn op de eerste verdieping van het winkelcentrum Gran Vía in Alicante. Deze eerste winkel van Alicante zal geopend worden in juli maar volgens de krant Efe is er nog geen contract getekend.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ikea zijn zeikerds. Gingen grote vestiging openen in Antwerpen stadsdeel 2030 luchtbal. Toestemming was binnen, werden op hun wenken bedient, nieuwe tramlijn (al in gebruik) met eindhalte aan Ikea. Nieuw parkeergebouw, betaald door stad Antwerpen stond er ook al. Dan zegt Ikea doodleuk, het koopgedrag is veranderd, we doen het niet, maar we staan nog altijd open voor een andere locatie in Antwerpen. Ze moesten aan bepaalde milieu eisen voldoen, ook het gebouw moest aan bepaalde voorwaarden voldoen en daar had Ikea geen zin in blijkbaar. Een tramlijn en parkeergebouw betaald door de overheid was blijkbaar nog niet voldoende. Ikea wil van alles, maar het is blijkbaar nooit genoeg. Een milieuvriendelijk en sociaal imago aanmeten maar als het erop aankomt doen ze gewoon waar ze zin in hebben, want als ze hun zin niet krijgen haken ze af. Graag ander en beter!

  2. De Gran Via was een beetje uitgestorven veel restaurants en bars waren er verdwenen en veel winkels dicht. Nu leeft het weer een beetje op. De Gran Via is niet zo´n erg groot winkel centrum dus zijn de winkels inderdaad ook niet al te groot of je moet van 2 winkels naast elkaar 1 winkel maken. Enkel de Carrefour die er in zit is groot. Ben benieuwd in welke hoek de Ikea komt te zitten.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by