skip to Main Content
Meer plantenbakken en chiringuitos om straatverkoop tegen te gaan in Barcelona
Archieffoto

Meer plantenbakken en chiringuitos om straatverkoop tegen te gaan in Barcelona

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft na een lange studie besloten op diverse plaatsen meer grote plantenbakken en speciale chiringuitos (horeca verkoop) te plaatsen om zo de illegale straatverkoop van de ‘top manta’ tegen te gaan. Dat moet dan speciaal gaan gebeuren bij het beeld van Columbus, langs de jachthaven en richting de Barceloneta wijk.

Veel mensen die Barcelona bezocht hebben de laatste jaren hebben wel gemerkt dat het aantal ‘top manta’ verkopers, veelal illegale Afrikaanse migranten, flink is gestegen in Barcelona. Dat is met name te merken aan de zeekant bij de jachthaven, richting de populaire wijk Barceloneta en bij trein- en metrostations zoals onder de Plaza Catalunya.

Op de een of andere manier zitten er gaten in de wet waardoor de politie niet mag en niet kan optreden tegen de illegale straatverkoop. Daarom zoekt men naar andere oplossingen zoals die ook al gewerkt hebben in de populaire winkelstraat Portal de Angel waar vanwege de terreurdreiging veel grote plantenbakken werden geplaatst en er bijna geen illegale straatverkoop meer plaatsvindt.

Dat wil men nu gaan uitbreiden naar de wandelboulevards langs de zee zoals bij het beeld van Columbus, langs de Paseo de Colón en bij de jachthaven richting de wijk Barceloneta. Daar moeten nu ook veel plantenbakken bij gaan komen en speciale kleine chiringuitos wat constructies zijn waar men winkels en horecagelegenheden in wilt plaatsen.

Daarnaast wil de gemeente ook het plan uitbreiden om de straatverkopers een alternatieve baan te geven waardoor men niet meer op straat hoeft te verkopen. In 2018 wist men via het Barcelona Activa plan 100 verkopers van de straat te halen waarna 72% een baan heeft gekregen en niet meer is teruggekeerd naar de straatverkoop.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. In plaat van kordaat op te treden en niet altijd dat walgelijk gepamper of wil spanje ook zo een ziek land dan belgie worden waar criminelen de baas zijn.

 2. Zoals ik het zie zijn er genoeg Spanjaarden die dit werk ook willen doen, maar de mogelijkheid niet krijgen. Het is altijd erg makkelijk te zeggen dat er geen Spanjaarden zijn voor dit werk. Sociale zekerheid, een uitkering, bestaat voor de meeste Spanjaarden niet. Die hebben geen Sociale Dienst waardoor het aantrekkelijk wordt gemaakt lekker thuis te blijven. Een andere oplossing voor deze manteros kan natuurlijk ook zijn eindelijk een aantal achterhaalde wetten eens aan te passen.

 3. Lekker hoor veel Spanjaarden zoeken al jaren een baan en die illegale straat verkopers krijgen het zo aangeboden, Spanje denk eerst eens een keer aan je eigen volk.

  1. klopt maar het gaat wel meestal om banen waar een Spanjaard niet voor uit zijn/haar bed wil komen of ze zich te goed voorvoelen zoals plantsoendienst, schoonmaak op straat etc.

   1. Marianne, ook in Nederland zijn veel banen niet in te vullen door Nederlanders.
    1 Omdat zij niet willen (bijstand en beunen geeft een hoger inkomen)
    2 omdat het loon te laag is
    3 omdat Nederlanders vaklui er niet meer of onvoldoende zijn.

    In de jaren 60 hebben wij toen nog gastarbeiders naar ons land gehaald omdat Nederlanders verdomde om BIJVOORBEELD vuilnisman te worden.
    Niet alles over een kam scheren.
    Ook illegalen worden niet altijd voorgetrokken, zoals jij omschrijft. Wij hoeven niet te leven in een asielzoekers centrum waarvan uit je niet mag werken.

    Weleens in Almaria en omgeving geweest waar uitsluitend afrikanen werken voor 7 euro per dag en in tentjes wonen en slapen.
    Ook een Spanjaard komt daar zijn bed niet eens voor uit.
    Daar worden illegalen uitgebuit, omdat wij europeanen het verdommen.

    1. NEE daar worden illegalen uitgebuit door werkgevers om geld te besparen, vaak werken ze daar dan ook zwart voor een hongerloontje. Ik zelf ben er notabene zelf wel bij een aantal wezen soliciteren aangezien ik een achtergrond in de tuinbouw heb maar ik ben te duur en wordt dus niet legaal aangenomen door deze werkgevers. Ik wil beslist niet zwart werken daar dit te veel nadelen heeft. Zeggen dat Spanjaarden of andere nationaliteiten dit werk niet willen doen is dus onzin je krijgt de kans niet legaal aan het werk te gaan.

     1. Koos ik zou zeggen, begin voor jezelf, dan heb je niets meer van doen met werkgevers. Iemand die goed is in tuinen onderhouden en wellicht ze kan aanleggen etc. kan altijd werk krijgen. Zeker als je bijvoorbeeld goed Engels spreekt, kan je je richten op de internationale klanten.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by