Search
menu
Search

Meer plantenbakken en chiringuitos om straatverkoop tegen te gaan in Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Meer plantenbakken en chiringuitos om straatverkoop tegen te gaan in Barcelona

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft na een lange studie besloten op diverse plaatsen meer grote plantenbakken en speciale chiringuitos (horeca verkoop) te plaatsen om zo de illegale straatverkoop van de ‘top manta’ tegen te gaan. Dat moet dan speciaal gaan gebeuren bij het beeld van Columbus, langs de jachthaven en richting de Barceloneta wijk.

Veel mensen die Barcelona bezocht hebben de laatste jaren hebben wel gemerkt dat het aantal ‘top manta’ verkopers, veelal illegale Afrikaanse migranten, flink is gestegen in Barcelona. Dat is met name te merken aan de zeekant bij de jachthaven, richting de populaire wijk Barceloneta en bij trein- en metrostations zoals onder de Plaza Catalunya.

Op de een of andere manier zitten er gaten in de wet waardoor de politie niet mag en niet kan optreden tegen de illegale straatverkoop. Daarom zoekt men naar andere oplossingen zoals die ook al gewerkt hebben in de populaire winkelstraat Portal de Angel waar vanwege de terreurdreiging veel grote plantenbakken werden geplaatst en er bijna geen illegale straatverkoop meer plaatsvindt.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Wat is top manta in Spanje[/su_note]

Dat wil men nu gaan uitbreiden naar de wandelboulevards langs de zee zoals bij het beeld van Columbus, langs de Paseo de Colón en bij de jachthaven richting de wijk Barceloneta. Daar moeten nu ook veel plantenbakken bij gaan komen en speciale kleine chiringuitos wat constructies zijn waar men winkels en horecagelegenheden in wilt plaatsen.

Daarnaast wil de gemeente ook het plan uitbreiden om de straatverkopers een alternatieve baan te geven waardoor men niet meer op straat hoeft te verkopen. In 2018 wist men via het Barcelona Activa plan 100 verkopers van de straat te halen waarna 72% een baan heeft gekregen en niet meer is teruggekeerd naar de straatverkoop.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?