Meer plantenbakken en chiringuitos om straatverkoop tegen te gaan in Barcelona

Meer plantenbakken en chiringuitos om straatverkoop tegen te gaan in Barcelona
Beeld: Archieffoto

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft na een lange studie besloten op diverse plaatsen meer grote plantenbakken en speciale chiringuitos (horeca verkoop) te plaatsen om zo de illegale straatverkoop van de ‘top manta’ tegen te gaan. Dat moet dan speciaal gaan gebeuren bij het beeld van Columbus, langs de jachthaven en richting de Barceloneta wijk.

Veel mensen die Barcelona bezocht hebben de laatste jaren hebben wel gemerkt dat het aantal ‘top manta’ verkopers, veelal illegale Afrikaanse migranten, flink is gestegen in Barcelona. Dat is met name te merken aan de zeekant bij de jachthaven, richting de populaire wijk Barceloneta en bij trein- en metrostations zoals onder de Plaza Catalunya.

Op de een of andere manier zitten er gaten in de wet waardoor de politie niet mag en niet kan optreden tegen de illegale straatverkoop. Daarom zoekt men naar andere oplossingen zoals die ook al gewerkt hebben in de populaire winkelstraat Portal de Angel waar vanwege de terreurdreiging veel grote plantenbakken werden geplaatst en er bijna geen illegale straatverkoop meer plaatsvindt.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Wat is top manta in Spanje[/su_note]

Dat wil men nu gaan uitbreiden naar de wandelboulevards langs de zee zoals bij het beeld van Columbus, langs de Paseo de Colón en bij de jachthaven richting de wijk Barceloneta. Daar moeten nu ook veel plantenbakken bij gaan komen en speciale kleine chiringuitos wat constructies zijn waar men winkels en horecagelegenheden in wilt plaatsen.

Daarnaast wil de gemeente ook het plan uitbreiden om de straatverkopers een alternatieve baan te geven waardoor men niet meer op straat hoeft te verkopen. In 2018 wist men via het Barcelona Activa plan 100 verkopers van de straat te halen waarna 72% een baan heeft gekregen en niet meer is teruggekeerd naar de straatverkoop.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

8
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Eddy

In plaat van kordaat op te treden en niet altijd dat walgelijk gepamper of wil spanje ook zo een ziek land dan belgie worden waar criminelen de baas zijn.

Anoniem

Zoals ik het zie zijn er genoeg Spanjaarden die dit werk ook willen doen, maar de mogelijkheid niet krijgen. Het is altijd erg makkelijk te zeggen dat er geen Spanjaarden zijn voor dit werk. Sociale zekerheid, een uitkering, bestaat voor de meeste Spanjaarden niet. Die hebben geen Sociale Dienst waardoor het aantrekkelijk wordt gemaakt lekker thuis te blijven. Een andere oplossing voor deze manteros kan natuurlijk ook zijn eindelijk een aantal achterhaalde wetten eens aan te passen.

Koos

Lekker hoor veel Spanjaarden zoeken al jaren een baan en die illegale straat verkopers krijgen het zo aangeboden, Spanje denk eerst eens een keer aan je eigen volk.

marianne bouwman

Hetzelfde gebeurt toch ook in Nederland? Illegalen gaan voor het eigen volk

Freek

Marianne, ook in Nederland zijn veel banen niet in te vullen door Nederlanders. 1 Omdat zij niet willen (bijstand en beunen geeft een hoger inkomen) 2 omdat het loon te laag is 3 omdat Nederlanders vaklui er niet meer of onvoldoende zijn. In de jaren 60 hebben wij toen nog gastarbeiders naar ons land gehaald omdat Nederlanders verdomde om BIJVOORBEELD vuilnisman te worden. Niet alles over een kam scheren. Ook illegalen worden niet altijd voorgetrokken, zoals jij omschrijft. Wij hoeven niet te leven in een asielzoekers centrum waarvan uit je niet mag werken. Weleens in Almaria en omgeving geweest waar… Lees verder »

Koos

NEE daar worden illegalen uitgebuit door werkgevers om geld te besparen, vaak werken ze daar dan ook zwart voor een hongerloontje. Ik zelf ben er notabene zelf wel bij een aantal wezen soliciteren aangezien ik een achtergrond in de tuinbouw heb maar ik ben te duur en wordt dus niet legaal aangenomen door deze werkgevers. Ik wil beslist niet zwart werken daar dit te veel nadelen heeft. Zeggen dat Spanjaarden of andere nationaliteiten dit werk niet willen doen is dus onzin je krijgt de kans niet legaal aan het werk te gaan.

Juan74

Koos ik zou zeggen, begin voor jezelf, dan heb je niets meer van doen met werkgevers. Iemand die goed is in tuinen onderhouden en wellicht ze kan aanleggen etc. kan altijd werk krijgen. Zeker als je bijvoorbeeld goed Engels spreekt, kan je je richten op de internationale klanten.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.