skip to Main Content
Pas op met deze munten die op 1 en 2 euro lijken in Spanje
El Confidencial

Pas op met deze munten die op 1 en 2 euro lijken in Spanje

MADRID – Stel je bent op vakantie in Spanje en let eigenlijk niet zo goed op het wisselgeld dat je krijgt als je iets hebt gekocht of betaald. Dan kan het zomaar (bewust of onbewust) voorkomen dat je in plaats van 1 of 2 euro muntstukken ander buitenlands geld in je handen hebt dat in eerste instantie op euromunten lijkt maar waarvan de waarde beduidend minder is.

Het is de Guardia Civil die iedereen in Spanje waarschuwt voor munten die op euromunten lijken maar dat zeker niet zijn. Op Twitter geeft men een voorbeeld van 1 Egyptische pond waarop een afbeelding staat van Farao Ramses II. Deze munt lijkt als je snel kijkt op die van 2 euro maar is in feite slechts 0,049 euro waard.

Het Egyptische geld is slechts een voorbeeld maar er zijn er meer zoals de Policía Nacional ook al eens wist te melden op Twitter. Voorbeeld is 5 Marokkaanse dirham die in euro’s 0,50 euro waard zijn maar erg lijkt op de 2 euromunt.

Ander voorbeeld is 1 Turkse lira die op een 2 euromunt lijkt maar eigenlijk slechts 0,32 euro waard is. Nog een voorbeeld is dat van 20 Jamaicaanse dollar die veel lijkt op een 1 euromunt maar slechts 0,13 euro waard is.

En dan hebben we nog 1 Argentijnse peso die lijkt op een 2 euromunt maar slechts 0,03 euro waard is of 100 Chileense pesos met een waarde van 0,15 euro en die lijkt op een 1 euromunt. Daarnaast zijn de Argentijnse en Chileense pesos niet om te ruilen bij de Spaanse banken vanwege de lage waardes.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. ik heb een heleboel Turkse lira,s terug gekregen meest al inde avond laatst nog een Zweedse munt van 10 kronen hoeveel is dat waard ?

  2. De nieuwe Britse pondmunt, welliswaar wel met een hogere waarde, lijkt sprekend op een euromunt. Deze werd vrij kort geleden, ná het Brexit referendum, geïntroduceerd. Ik heb hier al vaak – samen met Britten en al dan niet Brexeteers – hartelijk om moet lachen. Je wilt geen Europa en geen Euro, dus geef je een munt uit die er sprekend op lijkt.??
    Maargoed opletten dus.
    Voorts heb ik in de zaak al meerdere Thaise Baht (of hoe schrijf je dat?) ontvangen, deze lijkt erg op de 2 euromunt.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by