Search
menu
Search

Pas op met deze munten die op 1 en 2 euro lijken in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Pas op met deze munten die op 1 en 2 euro lijken in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Stel je bent op vakantie in Spanje en let eigenlijk niet zo goed op het wisselgeld dat je krijgt als je iets hebt gekocht of betaald. Dan kan het zomaar (bewust of onbewust) voorkomen dat je in plaats van 1 of 2 euro muntstukken ander buitenlands geld in je handen hebt dat in eerste instantie op euromunten lijkt maar waarvan de waarde beduidend minder is.

Het is de Guardia Civil die iedereen in Spanje waarschuwt voor munten die op euromunten lijken maar dat zeker niet zijn. Op Twitter geeft men een voorbeeld van 1 Egyptische pond waarop een afbeelding staat van Farao Ramses II. Deze munt lijkt als je snel kijkt op die van 2 euro maar is in feite slechts 0,049 euro waard.

Het Egyptische geld is slechts een voorbeeld maar er zijn er meer zoals de Policía Nacional ook al eens wist te melden op Twitter. Voorbeeld is 5 Marokkaanse dirham die in euro’s 0,50 euro waard zijn maar erg lijkt op de 2 euromunt.

Ander voorbeeld is 1 Turkse lira die op een 2 euromunt lijkt maar eigenlijk slechts 0,32 euro waard is. Nog een voorbeeld is dat van 20 Jamaicaanse dollar die veel lijkt op een 1 euromunt maar slechts 0,13 euro waard is.

En dan hebben we nog 1 Argentijnse peso die lijkt op een 2 euromunt maar slechts 0,03 euro waard is of 100 Chileense pesos met een waarde van 0,15 euro en die lijkt op een 1 euromunt. Daarnaast zijn de Argentijnse en Chileense pesos niet om te ruilen bij de Spaanse banken vanwege de lage waardes.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?