Pas op met deze munten die op 1 en 2 euro lijken in Spanje

Pas op met deze munten die op 1 en 2 euro lijken in Spanje
Beeld: El Confidencial

Pas op met deze munten die op 1 en 2 euro lijken in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Stel je bent op vakantie in Spanje en let eigenlijk niet zo goed op het wisselgeld dat je krijgt als je iets hebt gekocht of betaald. Dan kan het zomaar (bewust of onbewust) voorkomen dat je in plaats van 1 of 2 euro muntstukken ander buitenlands geld in je handen hebt dat in eerste instantie op euromunten lijkt maar waarvan de waarde beduidend minder is.

Het is de Guardia Civil die iedereen in Spanje waarschuwt voor munten die op euromunten lijken maar dat zeker niet zijn. Op Twitter geeft men een voorbeeld van 1 Egyptische pond waarop een afbeelding staat van Farao Ramses II. Deze munt lijkt als je snel kijkt op die van 2 euro maar is in feite slechts 0,049 euro waard.

Het Egyptische geld is slechts een voorbeeld maar er zijn er meer zoals de Policía Nacional ook al eens wist te melden op Twitter. Voorbeeld is 5 Marokkaanse dirham die in euro’s 0,50 euro waard zijn maar erg lijkt op de 2 euromunt.

Ander voorbeeld is 1 Turkse lira die op een 2 euromunt lijkt maar eigenlijk slechts 0,32 euro waard is. Nog een voorbeeld is dat van 20 Jamaicaanse dollar die veel lijkt op een 1 euromunt maar slechts 0,13 euro waard is.

En dan hebben we nog 1 Argentijnse peso die lijkt op een 2 euromunt maar slechts 0,03 euro waard is of 100 Chileense pesos met een waarde van 0,15 euro en die lijkt op een 1 euromunt. Daarnaast zijn de Argentijnse en Chileense pesos niet om te ruilen bij de Spaanse banken vanwege de lage waardes.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.