Buitenlandse toeristen kunnen vanaf juli weer naar Spanje reizen (bevestigd)

Buitenlandse toeristen kunnen vanaf juli weer naar Spanje reizen (bevestigd)
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft in zijn wekelijkse zaterdag televisie toespraak bevestigd dat de grenzen van het land in juli weer open gaan voor het internationale verkeer en dus ook voor de toeristen. Vanaf juli kan men dus weer naar de vakantiewoning gaan, kan men weer met de camper naar Spanje, kan men met de caravan naar de camping en is het weer mogelijk om naar een hotel te gaan en van de stranden te genieten.

Diverse ministers kondigden het al min-of-meer aan deze week maar de premier van Spanje heeft het zaterdagmiddag uiteindelijk bevestigd. Het nationale maar ook het internationale toerisme komt vanaf juli weer op gang. Dat valt samen met het einde van het de-escalatieproces in Spanje.

Premier Pedro Sánchez moedigt buitenlanders aan weer vakantiereizen en vliegtickets te boeken en vakantieplannen te maken voor deze zomer. Dat geldt ook voor de eigenaren van woningen in Spanje die tot juli niet naar Spanje kunnen reizen omdat ze geen officiële inwoners zijn en hun woning niet de hoofdwoning is. 

Het toerisme zal echter niet meer hetzelfde zijn dan voor de corona-crisis en men dient maatregelen te nemen die verder nog niet zijn gemaakt. Daarnaast dient men, niet alleen in Spanje maar ook in andere Europese landen, er zorg voor te dragen dat het toerisme op een veilige en corona-vrije manier gebeurt. Daarvoor wil de Spaanse overheid twee nieuwe zegels in het leven roepen.

Voor de duidelijkheid, er is nog geen exacte datum bekend over wanneer men weer naar Spanje kan reizen. De premier heeft het op zaterdag medegedeeld en later deze week zal er meer informatie bekend worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.