UPDATE 82: +48 corona-doden en +361 positief geteste personen in Spanje

123rf
Beeld: 123rf

UPDATE 82: +48 corona-doden en +361 positief geteste personen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds onze laatste dagelijkse update over de coronavirus crisis in Spanje is het aantal op COVID-19 positief geteste personen op zaterdag 23 mei met 361 gestegen naar 235.290 personen. Daarnaast zijn er ook nieuwe COVID-19 doden bijgekomen waardoor dit aantal met 48 is gestegen naar 28.678 overleden personen. Het aantal herstelde corona-patiënten wordt niet meer gepubliceerd maar is boven de 150.000 gestegen. Er zijn 125 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld waarvan 13 personen op de intensive care.

Op verzoek van diverse lezers hebben we besloten toch maar weer de dagelijkse corona-cijfers te publiceren. We begrijpen dat veel mensen geen andere mogelijkheid hebben om deze cijfers te zien dus zullen wij deze elke dag plaatsen. LET OP: deze worden sinds 18 mei in de namiddag gepresenteerd dus deze worden later op de dag geplaatst. De dagelijkse cijfers van de actieve gevallen en herstelde personen worden niet meer gepubliceerd.

De gegevens over positief geteste personen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames worden elke dag door het Ministerio de Sanidad in de namiddag (rond 18:00 uur) bekend gemaakt in Spanje. Daarbij gaat het alleen om de positief op COVID-19 geteste personen in Spanje terwijl men er vanuit kan gaan dat er meer besmette personen zijn omdat niet iedereen getest wordt.

Zaterdag 23 mei

Dit zijn de dagelijkse gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid o.a. die HIER en HIER te vinden.

* Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal positief geteste personen en sterfgevallen hoger. Dit zijn echter de officiële cijfers.

Positief getest361
Overleden48
Ziekenhuisopnames125
Intensive Care13
Totaal positief getest235.290
Totaal hersteld *150.376 *
Totaal overleden 28.678
Totaal ziekenhuisopnames124.757
Totaal Intensive Care11.474
* Het aantal actieve gevallen en herstelde personen wordt niet meer dagelijks gepubliceerd.

Grafiek: Aantal sterfgevallen per dag

Grafiek: Aantal positief geteste personen per dag

Grafiek: Totaal aantal sterfgevallen in Spanje

Grafiek: Totaal aantal positief geteste personen in Spanje

Oversterfte

Het werkelijke aantal mensen dat in Spanje overlijdt aan de gevolgen van het coronavirus is hoger dan de gemelde aantallen die dagelijks bekend worden gemaakt. Het Ministerie van Volksgezondheid en het Sistema de Monitorización de la Mortalidad diaria (MoMo) monitoren de sterftecijfers in Spanje. Niet alle mensen die in Spanje overlijden zijn getest op COVID-19. Door naar het totaal aantal overledenen per week te kijken zoals bijgehouden door het MoMo – dus ongeacht de doodsoorzaak – ontstaat een completer beeld van de situatie in Spanje en kan er gesproken worden van een oversterfte.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.