Atlético de Madrid wint voor elfde keer de La Liga voetbalcompetitie in Spanje

Atlético de Madrid wint voor elfde keer de La Liga voetbalcompetitie in Spanje
Beeld: Atlético de Madrid / Twitter

Atlético de Madrid wint voor elfde keer de La Liga voetbalcompetitie in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Dit voetbalseizoen is niet Real Madrid of FC Barcelona de grote winnaar van de Spaanse La Liga voetbalcompetitie 2020/2021 geworden maar Atlético de Madrid. De andere club van de Spaanse hoofdstad doet al enkele jaren mee op het hoogste niveau van het Spaanse en Europese voetbal maar het is de eerste keer sinds het seizoen 2013/2014 dat de rojiblancos de Spaanse competitie winnen.

Atlético de Madrid won niet in eigen stadion de felbegeerde La Liga titel maar dat deed de Madrileense club in Valladolid waar het elftal van de Argentijnse trainer Simeone met 1-2 wist te winnen. Atlético wist twee doelpunten te maken, in de 57e minuut door Angel Correa en het winnende doelpunt van de van FC Barcelona overkomende Luis Suarez in de 67e minuut.

Real Madrid had ook kans op de titel maar ondanks hun 2-1 winst op Villarreal eindigde Real Madrid 84 punten en Atlético de Madrid met 86 punten. Overigens is FC Barcelona van Ronald Koeman en Lionel Messi op de derde plaats geëindigd met 79 punten en Sevilla op de vierde plaats met 74 punten.

Sinds dat de La Liga begon in Spanje in 1929 heeft Atlético de Madrid 11 keer de Spaanse voetbalcompetitie op naam weten te schrijven. Dat gebeurde dus in het seizoen 2020/2021 en recent in 2013/2014. Daarvoor werden ook de La Liga’s gewonnen in 1996, 1977, 1973, 1970, 1966, 1951, 1950, 1941 en 1940.

Atlético de Madrid heeft dus nu 11 keer de La Liga gewonnen maar dat is veel minder dan FC Barcelona met 26 landstitels en Real Madrid met 34 gewonnen La Liga voetbalcompetities. Na Atlético de Madrid staat Athletic Bilbao op de lijst met 8 gewonnen landstitels.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.