Search
menu
Search

In dit dorp in Granada met 70 katten en 12 mensen hebben ze hulp nodig

In dit dorp in Granada met 70 katten en 12 mensen hebben ze hulp nodig
Beeld: Happycatspain&Rescue / facebook

In dit dorp in Granada met 70 katten en 12 mensen hebben ze hulp nodig

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In Rambla del Agua, een dorp in de provincie Granada dat bekendstaat om zijn katten, is de eerste actie ondernomen om de enorme groei van de kattenkolonie in te perken. Deze is de afgelopen jaren onophoudelijk blijven groeien. In dit kleine dorpje in de Sierra de Baza zijn zelfs meer katten dan mensen. “Het begon met slechts vier katten, maar nu zijn er al meer dan 70” volgens een inwoonster van Rambla del Agua, een dorp waar slechts twaalf mensen permanent wonen. Nu vragen ze om steun om de katten te kunnen voeden.

De kleine groep inwoners van het dorp heeft besloten om de hulp van dierenorganisaties in te roepen om deze groeiende kattenkolonie te beheersen en verdere ongecontroleerde groei te voorkomen. Ze legden contact met Happycatspain&Rescue, een liefdadigheidsorganisatie die de taak op zich heeft genomen om alle katten te steriliseren. De kosten voor de sterilisaties zijn gesponsord door drie organisaties uit Duitsland en Frankrijk.

“We hebben in slechts vijf dagen tijd 70 katten gecastreerd”, zegt Lati, de voorzitster van de organisatie. “De eerste twee dagen waren het zwaarst, waarin we de katten moesten vangen en castreren, maar we hebben dit in een recordtempo volbracht”. Dierenarts Anna was belast met deze uitdagende taak, gebruikmakend van de CER-methode: vangen (captura), steriliseren (esterilización) en de dieren terugzetten (retorno) in hun omgeving.

Nu alle katten zijn gesteriliseerd, op één kat na die onlangs is bevallen en die binnenkort een operatie zal ondergaan, komt de belangrijkste taak: zorgen voor voldoende voeding voor de dieren. Om die reden doen ze een beroep op hulp om ervoor te zorgen dat de katten genoeg te eten hebben. Elke vier dagen hebben ze 15 kilo voer nodig en Lati legt sterk de nadruk op het belang van voldoende voedsel. “Als ze niet eten, kan dat leiden tot een probleem voor de volksgezondheid, omdat de katten dan ziek kunnen worden, wat het begin van ziektes en infecties kan inluiden”.

Op dit moment wachten zowel de mensen die de katten voeden als de inwoners van het dorp ongeduldig op de levering van het kattenvoer dan hun katachtige medebewoners. Ze hebben op dit moment slechts genoeg voedselvoorraad voor een maand. Ze roepen iedereen op om voedsel te doneren of dit wonderlijke dorp te bezoeken met een zak kattenvoer, en niet te vergeten te genieten van het gezelschap van deze unieke miauwende buurtbewoners. Het is met recht een uniek dorp om te bezoeken als je kattenliefhebber bent.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?