Het Spaanse prefab-huis model HOLLAND kost nu 37.000 euro

Het Spaanse prefab-huis model HOLLAND kost nu 37.000 euro
Beeld: Pineca.es / web

Het Spaanse prefab-huis model HOLLAND kost nu 37.000 euro

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Heb jij een stukje grond in Spanje en wil je daar een stukje Nederland neerzetten, dan kun je het prefab huis HOLLAND van de makers Pineca aanschaffen. Het huis kost normaal gesproken 51.197 euro maar Pineca schijnt een lentekorting te geven waardoor het HOLLAND-huis nu 37.232 euro kost. Maar dan moet je het nog wel zelf in elkaar zetten.

Het model HOLLAND van Pineca is geheel gemaakt van hout en is in totaal 113 vierkante meter groot met een terras van 13 vierkante meter. Volgens het bedrijf kan het huis binnen 6 tot 8 weken geleverd worden en zijn bij de prijs inbegrepen de vloer, wanden, houten plafond, deuren en ramen en btw. Het HOLLAND-huis is 13,50 meter lang en 7,50 meter breed en is gemaakt van natuurlijk Noors grenenhout gecombineerd met gecertificeerde Scandinavische spar.

Het huis heeft drie slaapkamers waarvan de grootste op de eerste verdieping en de twee kleinere slaapkamers op de begane grond te vinden zijn. Er is een woonkamer met eetkamer en keuken, een badkamer met ligbad en een overdekt terras. Voor meer gedetailleerde informatie kun je HIER naar de website gaan.

Het klinkt natuurlijk veel te mooi en te goedkoop allemaal, maar er zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Het HOLLAND-huis wordt voor de 37.232 euro namelijk niet voor je in elkaar gezet, maar je krijgt er, net zoals bij IKEA, montage-instructies bij. Ben je handig dan mag dit geen enkel probleem zijn, maar je kunt de woning voor een meerprijs ook in elkaar laten zetten, waarschijnlijk iets waar de meeste kopers voor zullen kiezen waardoor de eindprijs uiteraard wel meteen omhoog gaat.

Informeer jezelf goed via de website Pineca.es of neem contact met hen op voordat er overhaaste beslissingen worden genomen. Voor het plaatsen van een prefab-huis heb je net zoals een normaal huis in de meeste gevallen ook een bouwvergunning nodig, zoals we HIER in ons artikel over tiny-houses al schreven.

tinyhouse
Regelgeving omtrent de bouw van tiny-houses in Spanje
Mede vanwege de corona-pandemie is de interesse in ’tiny houses’ gestegen in Spanje maar wat is de verwarrende regelgeving voor de bouw van deze & …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud