skip to Main Content

Spaanse militaire troepen vanaf 2012 uit Afghanistan weg

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Spanje begint volgend jaar met de terugtrekking van zijn troepen uit Afghanistan. Dit jaar roept Madrid nog geen soldaten terug. De ongeveer 500 militairen die in de provincie Herat gestationeerd zijn, zullen wel beginnen met de controle over de veiligheid aan het Afghaanse leger en de politie over te laten. Zij zullen dan hun ongeveer 1.000 collega’s in de noordoostelijke provincie Badghis vervangen.

De Amerikaanse president Barack Obama kondigde woensdagavond in Washington “het begin van het einde” van de oorlog in Afghanistan aan. Tegen de zomer van 2012 trekken de Verenigde Staten 33.000 van de circa 100.000 militairen terug uit het Aziatische land. Ook Frankrijk zal starten met de terugtrekking van zijn ongeveer 4.000 soldaten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend