skip to Main Content
De nieuwe trend in Spanje: hotelkamers per uur of Daycation

De nieuwe trend in Spanje: hotelkamers per uur of Daycation

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

hoteluur1aMADRID – Voor diegene die weinig tijd of geen zin hebben in een lange vakantie is het alternatief van hotelkamers per uur wellicht een oplossing, het zogenaamde Daycation (in plaats van Vacation). In grote steden zoals Barcelona, Madrid, Valencia, Bilbao, Sevilla en Zaragoza zijn al vele hotels die deze service van uurtarieven aanbieden. Dit kan dan gebruikt worden voor een siësta, het doorbreken van de dagelijkse sleur of voor een rustige werkplek.

Het aanbod van hotels die kamers per uur aanbieden wordt samengebracht op de websites ByHours.com en Dayuse.es, twee online platforms waar je hotelkamers per uur kunt boeken in heel Spanje. Ketens als Husa, Catalonia, H10, Abba en Vincci doen mee aan het initiatief. Naast kamers per uur huren in Spanje zijn er ook buitenlandse steden waar men terecht kan.

Kamers worden vaak voor de helft van het geld of minder aangeboden zodat de klanten gebruik kunnen maken van een kamer voor een uur of meerdere uren. Zo kan men een siësta slapen, werken op een rustige plaats, romantisch met je stelletje zijn of gewoon even douchen en jezelf opfrissen na het bezoek aan een stad. Er zijn meer dan genoeg redenen te bedenken voor mensen om gebruik te maken van hotelkamers voor slechts enkele uren.

Naast de kamers per uur worden in de deelnemende hotels vaak ook nog andere diensten aangeboden zoals massages, gebruik van het zwembad en sauna of sportruimtes, het restaurant met kortingen etc.

Normaal gesproken gaat het om duurdere vier en vijf sterren hotels waar men tussen 8 en 12 uur ’s-Morgens kan inchecken en dan tot maximaal 21 uur ’s-Avonds in het hotel kan verblijven en dan de check-out moet doen. Daarnaast bieden hotels verschillende pakketten aan zoals tussen de 3 en 6 uur voorkorte verblijven en tot 12 uur voor langere verblijven.

De tarieven zijn meestal zo’n 50% van de normale kamerprijs waardoor men goedkoop in een luxe stadhotel kan verblijven. Zo zijn er voorbeelden waar men voor 37 euro in een vijfsterren hotel in Madrid kan verblijven waar een nachttarief wel 170 euro per nacht kan kosten of voor 90 euro in Barcelona in de luxere en betere hotels waar men normaal 190 euro zou betalen voor een overnachting.

Meer informatie over het slapen per uren in Spaanse hotels is te vinden op de websites van Dayuse.es en ByHours.com – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken