skip to Main Content
Game of Thrones zorgt voor meer toeristische interesse bij Spaanse opnameplaatsen

Game of Thrones zorgt voor meer toeristische interesse bij Spaanse opnameplaatsen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

gameofthrones8aMADRID – Seizoen 5 en seizoen 6 van de populaire HBO televisieserie Game of Thrones zijn deels opgenomen in Spanje en dat heeft men geweten. Sinds vorig jaar toen seizoen 5 uitkwam waren er al meer buitenlandse Game of Thrones fans die de steden Sevilla en Córdoba bezochten maar met de opnames van seizoen 6 in onder andere Girona, Peñiscola en in Navarra is dat aantal Game of Thrones toeristen alleen maar gestegen, aldus een onderzoek van Tripadvisor.

De televisieseries in seizoen 5 en 6 hebben ervoor gezorgd dat er voor 125% meer interesse is in de plaatsen waar opnames hebben plaatsgevonden. Bij het dorp Campillo de Deuñas (Castilla la Mancha) zijn er 291% meer aan toeristen gekomen en zelfs 488% meer bij het kasteel Castillo de Zafra wat bij de gemeente hoort. Het natuurgebied Bárdenas Reales in Navarra heeft 41% meer bezoekers mogen ontvangen tot nu toe en de stad Girona 19% meer bezoekers.

Ook Almería zag het aantal Game of Thrones fans met 16% stijgen, in Sevilla 13% en in Tudela (Navarra) 7%. Datzelfde geldt ook voor Osuna waar 44% meer mensen naartoe kwamen en Córdoba waar 17% meer toeristen kwamen om de Romeinse brug te bewandelen. In het overzicht worden het kasteel Castillo de Santa Florentina in de plaats Canet de Mar en de badplaats Peñiscola overgeslagen maar zeker weten dat ook daar meer bezoekers op af zijn gekomen.

Al zijn sommige plaatsen waar opnames zijn gemaakt voor de serie slechts weinig en vaak ook nog met andere (computer) beelden gemengd te zien in de serie, toch heeft dat ervoor gezorgd dat er meer toeristen naar Spanje zijn gekomen met als missie de opnameplaatsen voor The Game Of Thrones te bezoeken.

Er wordt nu gesproken over mogelijke opnames op de Canarische Eilanden voor het nieuwe seizoen (7). Volgens diverse persberichten is een team van de producers HBO bezig met het zoeken naar opnameplaatsen op Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura. Ook Lanzarote en La Gomera worden niet uitgesloten voor opnames.

Heb jij de afleveringen in seizoen 5 en 6 gezien en heb je iets “Spaans” herkent zoals Peñiscola, Girona of de Romeinse brug in Córdoba? – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken