skip to Main Content
Binnenkort is het mogelijk om bij Amazon Spanje kleding te kopen, te proberen en later pas te betalen

Binnenkort is het mogelijk om bij Amazon Spanje kleding te kopen, te proberen en later pas te betalen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Amerikaanse online warenhuis Amazon blijft innoveren en verbeteren waarbij nu de aandacht meer lijkt te liggen op kleding en schoeisel. Op de website heeft Amazon het nieuwe “wardrobe” gepresenteerd wat in het Spaans waarschijnlijk de naam “probrador” zal krijgen. Het gaat hier om een service waarbij de “prime” klanten, die daar jaarlijks 19 euro voor betalen, kleding en schoeisel kunnen uitzoeken, deze laten opsturen, thuis te proberen en dan of te betalen of deze gratis terug te sturen ofwel “try before you buy” of in het Spaans “probar antes de comprar”.

Op dit moment is Amazon nog bezig met de testfase in de Verenigde Staten maar met het ritme waarin Amazon innoveert zal het niet zo lang meer duren of men zal ook in Spanje de “wardrobe” service kunnen gaan gebruiken. De Prime klanten kunnen dan online winkelen en kleding en schoeisel uitzoeken, deze op laten sturen waarna de artikelen in een doos – die reeds voorbereid is om terug te sturen – binnen 24 uur thuis wordt afgeleverd. Daarna kunnen de klanten de kleding en schoenen proberen en dan beslissen of om deze gratis terug te sturen of te houden en dan pas te betalen. De Amazon Prime klanten hebben zeven dagen de tijd om te beslissen.

Dat is echter niet alles. Klanten die na het thuis proberen drie of vier artikelen kopen krijgen automatisch 10% korting en in het geval van vijf of meer artikelen zelfs 20% korting. Om de artikelen terug te sturen kan de klant gebruik maken van de doos die reeds voorbereid is en afgeleverd kan worden bij een UPS punt of gratis laten ophalen door UPS. Het is niet zeker of Amazon ook van de diensten van UPS in Spanje gebruik zal maken of van andere maatschappijen zoals Seur, Correos Express of andere maatschappijen.

Er is voorlopig nog niets bekend over een lancering in Spanje maar dat dit zal gaan gebeuren sluit niemand uit. Amazon daagt wel de concurrentie hiermee uit want geen enkele andere online verkoper van kleding zoals El Corte Inglés of Zara biedt deze mogelijkheid. Wordt Amazon met de “Try before you buy” een trendsetter en gaan andere bedrijven het Amerikaanse online warenhuis volgen? Ga jij in Spanje gebruik maken van de Amazon Wardrobe service wanneer deze beschikbaar is?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Ma, je hebt gelijk maar toen wij hier aankwamen was ons spaans ook niet zo goed en we hebben wel respect hoor voor het land en de inwoners anders waren we in ons land gebleven
    het is toch geen slecht idee van Elisabeth om misschien te vertalen in het engels, het is toch een wereldspeler

  2. Zolang Amazon Spanje gebruik blijft mañen van de verschrikkelijk slechte courier ASM zal ik er helemaal niets kopen. Daarnaast is Amazon een heel stuk duurder dan Ebay.

  3. Misschien zal Amazon Spanje ook eens een taal mogelijkheid kunnen maken, bv Engels.Er wordt altijd maar aangenomen dat iemand die hier woont en nog geen Spaans spreekt het zo maar kan bestellen en zeker met betrekking tot de betaling.

    1. Als je in Spanje woont word je verondersteld een woordje Spaans te kunnen spreken. Respect voor het land en de inwoners.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken