skip to Main Content
Man aangehouden in Madrid vanwege vermeende bomriem maar … dat bleek geld te zijn

Man aangehouden in Madrid vanwege vermeende bomriem maar … dat bleek geld te zijn

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er was gedurende een lange periode even flinke paniek in het centrum van Madrid toen de politie een man in de gaten hield die op een terras van de Plaza de la Independencia een riem droeg met diverse zwarte pakketten naast elkaar. Logischerwijze dachten de agenten meteen dat het om een bomriem ging en werd er groot alarm geslagen. De hele omgeving werd ontruimd terwijl de politie met vier personen de verdachte vast hield om te voorkomen dat deze de riem tot ontploffing kon brengen terwijl de speciale explosievendienst van de politie onderweg was. Maar gelukkig bleef het bij paniek want de man had geen bomriem om maar droeg 185.000 euro op zijn lijf.

Vanaf vandaag 23 juni tot 2 juli staat Madrid in het teken van de World Pride 2017, een evenement waar 3 miljoen deelnemers verwacht worden. Dit en het feit dat Madrid een potentieel doelwit is van terroristen zorgt ervoor dat er veel gecontroleerd wordt en er veel politie in uniform en in burgerkleding rondloopt. Terwijl er enkele dagen geleden drie vermeende jihadisten werden opgepakt in Madrid was er in de nacht van woensdag op donderdag paniek vanwege een vermeende terrorist die met een bomriem op een terras bij de Puerta de Alcalá zat en onwel was geworden waarbij medewerkers de “bomriem” constateerden en de politie waarschuwden.

Het was rond twee uur ‘s-nachts dat de verdachte gezien werd waarop deze meteen aangehouden werd. Gezien het feit dat de agenten de “bomriem” zagen werd besloten om het terrorisme protocol in te schakelen. Meteen werden alle gebouwen, terrassen, restaurants ontruimd en werd het verkeer stilgezet. Er waren vier agenten voor nodig om de man omstebeurt vast te houden aangezien de man niet meewerkte bij zijn aanhouding. Twee agenten hielden steeds de armen vast om te voorkomen dat de man ergens op kon drukken of een handeling kon doen waardoor de vermeende bom af zou kunnen gaan. De 42-jarige man schreeuwde de hele tijd dat hij geen bom had maar gaf verder geen uitleg voor de verdachte riem.

Terwijl de agenten van de Policía Municipal de man onder bedwang hielden was de speciale explosievendienst ook al onderweg. Deze kwamen met groot geschut bestaande uit diverse wagens, meer dan 10 agenten, honden en speciale pakken. Uiteindelijk kon deze eenheid de riemen verwijderen en onderzoeken toen men tot ieders verbazing geen bommen aantrof maar … pakketjes met 500, 100 en 50 euro biljetten.

Nadat dit was geconstateerd werd de man losgelaten en werd hem gevraagd waarom hij met zoveel geld rondliep. De verdachte had drie verschillende verklaringen zoals dat hij een appartement had verkocht, dat hij van bank ging wisselen en zelfs dat hij terug was gekomen uit Saoedi-Arabië en dat het geld zijn loon was. De politie nam het geld echter in beslag aangezien men in Spanje niet met meer dan 100.000 euro over straat mag lopen of überhaupt in cash mag hebben. Overigens meldde de man dat hij 500.000 euro bij zich droeg maar dat bleek na telling 185.000 euro te zijn verdeeld in 26 pakketten die vastzaten aan twee riemen. De man werd tevens meegenomen naar het politiekantoor voor meer informatie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by